Forsvarschef får ros for 'massakre'

Forsvarschef Peter Bartram indstiller fem kaserner til lukning. Ekspert roser, men Dansk Folkeparti kalder det en massakre, som især rammer Sønderjylland

De fem kaserner, forsvarschef Peter Bartram har indstillet til mulig lukning, er de mest oplagte at skære fra.

Sådan lyder det fra Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet, der roser forsvarschefens forslag.

- Det lyder som om, forsvarschefen er kommet med det optimale bud set med driftsøkonomiske briller. Det har længe været meget dyrt for forsvaret at have en kaserne, der ligger isoleret på Bornholm i forhold til resten af forsvaret, siger han.

- Og det giver også mening at lukke ned på den østlige del i Sønderjylland. Det tyder på, at han har kigget på det her med driftsøkonomiske briller, fortsætter han.

De fem kaserner, der indstilles til lukning, er Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård på Bornholm samt enten Høvelte eller Vordingborg.

Dansk Folkepartis forsvarspolitiske ordfører, Marie Krarup, kalder indstillingen barske sager.

- Det er en massakre, som vi er rigtig kede af, men nu må vi prøve at se, hvad vi kan finde frem til.

I forbindelse med indstillingen sagde forsvarschefen, at den alene medtager militærfaglige forhold.

- Jeg og mine medarbejdere må derfor forvente, at andre aspekter vil indgå i den endelige politiske beslutning, hvorfor resultatet kan blive anderledes end det indstillede, sagde han.

Hvor mange eller hvilke kaserner, der skal lukkes er nu op til politikerne at vurdere. Eneste sikre er, at forsvaret skal effektiviseres for et stort milliardbeløb.

Forsvarschefens indstilling hilses velkommen af Centralforeningen for Stampersonel (CS), fordi der nu endelig kan blive bragt klarhed over, hvilke etablissementer der skal lukkes.

Samtidig beklager formand for CS, Jesper K. Hansen, dybt, at forsvarets medarbejdere stadig skal vente på, hvilken afgørelse politikerne så træffer.

- Vi skal også lige huske på, at dette her ikke er endeligt. Nu kommer politikerne ind over, og så kan meget komme til at se anderledes ud, inden beslutningen træffes, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere