Ekstra Bladet-journalist smidt ud af Borgen

Et enigt præsidium har valgt at give en journalist fra Ekstra Bladet seks måneders karantæne pga. en konfrontation med Lars Barfoed på Christiansborgs gange

Journalist Martin Olsen og fotograf Anthon Unger fra Ekstra Bladet har fået seks måneders karantæne fra Christiansborg.

Det meddeler Folketingets formand Mogens Lykketoft efter et møde i Folketingets præsidium på baggrund af en klage fra bl.a. et medlem af Venstre, efter Ekstra Bladet konfronterede den konservative partiformand Lars Barfoed med sagen om hans bolig på Frederiksberg.

Karantænen kommer efter de to Ekstra Bladet-ansatte spurgte den konservative formand Lars Barfoed kritiske spørgsmål om hans lejlighed på Frederiksberg, som han har fået tildelt uden at stå på venteliste.

TV: Søren Pind om Barfoed-sagen: Utroskab rager ikke Ekstra Bladet.

Barfoed nægtede at besvare spørgsmålene, som blev stillet på en kontorgang på Christiansborg, og lukkede sig til sidst inde på et kontor. Konfrontationen varede i alt 36 sekunder.

Læs Også: V-politiker vil have pressen ud af Christiansborg V-politiker vil have pressen ud af Christiansborg

- Vi har fundet det nødvendigt at statuere et eksempel, siger formand Mogens Lykketoft.

Folketingets præsidium har valgt at tolke regler fra 2011, hvori der bl.a. står: 'Det journalistiske arbejde må ikke hindre medlemmers eller ansattes muligheder for at bevæge sig i huset. Af samme grund må der ikke i Folketinget opstå paparazzilignende tilstande, hvor fotografer eller journalister ”jagter” politikere eller andre, som har tilkendegivet, at de ikke ønsker at deltage i interview eller film- eller fotooptagelser. Ved optagelser skal i øvrigt reglerne om god presseskik iagttages.'

- Det er vigtigt at understrege, at medierne er gæster på Christiansborg. Der er ingen tvivl i præsidiet om, at reglerne er blevet brudt. Det har vi selv kunnet læse i Ekstra Bladet, siger Mogens Lykketoft.

- Hvis pressen ikke kan opføre sig i henhold til reglerne, kan der komme indskrænkninger, og det synes jeg, Ekstra Bladet skulle have tænkt over i forvejen, siger han.

Reglerne blev indført efter klager fra flere politikere over pressens fremfærd i sagerne om bl.a. Lene Espersen og Henriette Kjær.

Adspurgt om, hvor mange gange man må stille en politiker et spørgsmål, før man får karantæne, kan Mogens Lykketoft ikke give et præcist svar:

- Det kommer an på formen, lyder det fra Folketingets formand.