Enhedslisten og radikale i løftebrudskrig

De radikale anklager nu Enhedslisten om løftebrud i SU-debat. Sludder siger Enhedslisten

Sofie Carsten Nielsen mener Enhedslisten hykler, når de anklager de radikale for løftebrud i SU-debat. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)
Sofie Carsten Nielsen mener Enhedslisten hykler, når de anklager de radikale for løftebrud i SU-debat. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)

Det er hykleri. Så kontant er beskeden fra de radikales uddannelsesordfører, Sofie Carsten Nielsen.

Enhedslisten er senest i dagens udgave af Ekstra Bladet gået til angreb på de radikale, fordi partiet vil forringe SU'en, i modsætning til, hvad de tidligere har sagt. Politisk ordfører, Johanne Schmidt Nielsen, kalder derfor SU-reformforslaget for et 'løftebrud'.

Men det giver ikke mening for den radikale uddannelsesordfører, Sofie Carsten Nielsen, for Enhedslisten har nemlig også skiftet holdning om SU-spørgsmålet, mener ordføreren.

R: Enhedslisten har skiftet holdning
Enhedslisten går officielt ind for 1000 kroner mere i SU til studerende. Men de gør ikke noget for at gennemføre det, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Kravet om mere SU er ikke et krav, de fremsætter mere, så de har også selv skiftet holdning. Det er rigtigt set af dem, at det er fuldstændig håbløst at komme med sådan et krav. Vi sagde selv fra starten, at vi havde ændret holdning på nogle punkter, siger Sofie Carsten Nielsen til ekstrabladet.dk.

Hun er træt af de evindelige diskussioner om brudte løfter, og mener ikke, at der med SU-reformforslaget er tale om løftebrud

- Jeg mener på ingen måde, at reformforslaget er i strid med regeringsgrundlaget. Vi havde gjort det klart på forhånd, at vi har ændret holdning på nogle få punkter. Jeg synes ikke, det er særlig nyttigt eller konstruktivt, at gå og råbe 'løftebrud' ad hinanden.

Læs også:

Se også: Radikale i massiv SU-kovending: Det har de lovet

EL: De radikaler hykler
Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund, har kun hovedrysten tilovers for de radikales kritik.

- Hvis jeg var Sofie Carsten Nielsen, tror jeg ikke, jeg ville begive mig ud i en diskussion om løftebrud. Vi har ikke ændret vores politik. På sigt vil det være mest ideelt at hæve SU'en med 1000 kroner. Vi er jo slet ikke en del af SU-reformen, så derfor kan vi ikke stille det krav. De største hyklere her er de radikale, siger Rosa Lund til ekstrabladet.dk

Hun forklarer, at der ikke er flertal for de 1000 kroner ekstra om måneden, og at Enhedslisten derfor koncentrerer sig om noget andet.

- Det udspil vi har præsenteret nu, handler om, hvordan man får de studerende hurtige gennem uddannelsessystemet, så regeringen ikke behøver at spare, siger Rosa Lund.

Læs også :

Se også: EL om SU-udspil: Voldsomt angreb på studerendes økonomi

Radikale: Vi er blevet klogere
De radikale forbeholder sig dog retten til at skifte holdning.

- Hvis ikke politikere kunne ændre holdning en gang i mellem, kunne vi ikke gennemføre forandringer i Danmark. Det er Enhedslisten heller ikke tjent med. Vi har haft mange lange og gode diskussioner, og fået input fra de forskellige parter. Ud fra det har vi ændret holdning på små ting, som f.eks. at give lidt lavere SU til hjemmeboende, og at man skal gå til sine eksaminer for at få sine seks års SU, siger uddannelsesordfører Sofie Carsten Nielsen.

Den bider Enhedslisten ikke på.

- De studerende kommer ikke hurtigere igennem uddannelserne af, at man regulerer på SU'en. De kommer hurtigere igennem, hvis man fjerner de barrierer, der er i uddannelsessystemet i dag, siger Rosa Lund..

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere