Forklaring om Barfoeds bolig-kup ikke i orden: Byråd kræver flere svar

Formanden for Frederiksberg Boligfond, Alfred Grinderslev, skal aflevere en ny forklaring om Lars Barfoeds erhvervelse af en lejlighed til Frederiksberg kommunalbestyrelse

Frederiksberg kommunalbestyrelse kræver flere svar af Alfred Grinderslev og co. i sagen Lars Barfoeds lejlighed (Foto: Jakob Jørgensen)
Frederiksberg kommunalbestyrelse kræver flere svar af Alfred Grinderslev og co. i sagen Lars Barfoeds lejlighed (Foto: Jakob Jørgensen)

Det var ikke fyldestgørende, da formanden i Frederiksberg Boligfond, den erklærede konservative Alfred Grinderslev, afleverede en redegørelse til Frederiksberg kommunalbestyrelse.

På et møde i Magistraten i Frederiksberg kommunen blev det fra flere sider i kommunalbestyrelsen vurderet, at der mangler flere svar fra Alfred Grinderslev og boligfonden ift., hvordan Lars Barfoed kunne få en 114 m2 stor lejlighed, som aldrig blev opslået offentligt, efter den almindelige procedure gennem ventelisterne ikke havde skaffet en lejer.

Det fortæller bl.a. SF's medlem af magistraten for kommunalbestyrelsen, Balder Mørk Andersen.

- Det er bekymrende at erfare, at borgere uden VIP-status ikke kan komme på den lukkede venteliste, mens en konservativ formand tilsyneladende kan få tilbudt en lejlighed uden for ventelisten, lyder det fra Balder Mørk, der derfor nu kræver en mere fyldestgørende redegørelse fra Alfred Grinderslev.

Læs Også:

Se også: Barfoeds boligsag: Nu skal der rulle hoveder

- Nu afventer vi i SF en fyldestgørende redegørelse fra Frederiksberg Boligfond, indeholdende en grundig beskrivelse af hvordan PrivatBo har administreret fondens lejligheder. Under alle omstændigheder står bestyrelsen tilbage med nogle grundlæggende spørgsmål, om hvorvidt fremgangsmåden kan siges at være fair og gennemsigtig, siger Balder Mørk.

Det viser sig samtidig, at den redegørelse, som Alfred Grinderslev havde afleveret til kommunalbestyrelsen var identisk med den forklaring på Barfoeds lejlighedsscoring, som han i sidste uge sendte til medlemmerne af boligfondens bestyrelse - og som heller ikke de var tilfredse med.

Også viceborgmester for Socialdemokraterne Katrine Lester kræver nu flere svar af Frederiksberg Boligfond, siger hun til ekstrabladet.dk:

Læs Også:

Se også: Bestyrelsesmedlem: Barfoeds bolig-scoring ikke i orden

- Vi vil gerne gerne have nogle rigtige svar i denne ombæring: Findes der retningslinjer - og hvis der gør, hvorfor blev de så ikke overholdt. Det er også meget vigtigt at vide, hvem der i givet fald traf beslutningen om ikke at overholde reglerne.

Også Enhedslistens medlem Thyge Enevoldsen er kritisk over for Alfred Grinderslevs redegørelse.

- Jeg tror, der er bred enighed i kommunalbestyrelsen om, at redegørelsen var både afvisende og arrogant. Det duer ikke. Nu vil vi have ordentligt svar.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere