Sådan kan Johanne 'snyde' sig til ny periode på Borgen

Nyt Enhedslisten-forslag vil betyde, at Johanne Schmidt-Nielsen alligevel ikke falder for partiets rotationsprincip og derfor kan fortsætte endnu en periode i Folketinget

Foto: Thomas Lekfeldt
Foto: Thomas Lekfeldt

Enhedslistens partidronning Johanne Schmidt-Nielsen vil med partiets nuværende regler ikke kunne fortsætte i Folketinget, hvis der udskrives valg efter maj 2015.

Det er en konsekvens af partiets såkaldte 'rotationsordning'.

Men nu vil Enhedslistens afdeling i Gladsaxe have denne regel lavet om. Og lykkes det, vil det betyde, at Johanne Schmidt under alle omstændigheder kan fortsætte endnu en periode i Folketinget.

I Enhedslistens vedtægter står der:

”Forud for hvert ordinære årsmøde afholdes en urafstemning om valg af spidskandidater til Folketinget”

Vil droppe urafstemning
Her vil partiets Gladsaxe-afdeling have tilføjet:

”Dog afholdes der ikke urafstemning og valg af spidskandidater, såfremt årsmødet skal afholdes mindre end 6 måneder før der efter Grundloven senest skal afholdes folketingsvalg. I stedet gælder resultatet af det valg af spidskandidater, som er blevet gennemført på det foregående årsmøde.”

Læs også:

Se også: EL-kandidat amok på Saxo-direktør: Du er en egoistisk nasseprins

Med de nuværende regler vil Johanne Schmidt-Nielsen ikke kunne vælges som spidskandidat til Folketinget ved årsmødet i 2015, da hun altså vil falde for partiets rotationsprincip.

Dette årsmøde vil dog skulle afvikles mindre end seks måneder, før næste folketingsvalg senest skal afholdes. Og det vil - hvis forslaget bliver vedtaget - redde Johanne Schmidts kandidatur.

Flemming Holst, byrådskandidat for Enhedslisten i Gladsaxe, siger til DR Nyheder:

- Hvad det kommer til at betyde, kommer helt an på, hvornår der udskrives folketingsvalg. Og det er der jo ingen andre, end Helle Thorning-Schmidt, der ved. Hvis hun ikke udskriver valg mellem maj og september 2015, så får det ingen betydning for vores opstilling.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere