Forsker: Derfor trækker studierne ud

Det hjælper ikke at skære i SU'en, mener ungdomsforsker. De unge vil ikke haste gennem studierne til jobtørke.

Kampen om de gode job midt i arbejdsløsheden får unge til at presse sig selv og hinanden til at jagte det perfekte CV.

Derfor bliver mange studerende forsinkede under deres uddannelse, vurderer ungdomsforsker Jens Kristian Nielsen fra Aarhus Universitet ifølge Avisen.dk.

- De unge ved godt, at det er rigtigt svært at få job, siger han.

- Så der er pres på at kvalificere sig ved at få gode karakterer, praktik og et studierelevant job på CV'et, tilføjer ungdomsforskeren til Avisen.dk.

Det betyder også, at unge hellere vil tage ekstra studielån end haste gennem studiet med middelmådige karakterer. Det hjælper derfor ikke at skære i SU'en, mener han.

Dansk Magisterforening har netop lavet en undersøgelse, der viser, at økonomisk straf og belønning ikke får de unge til at skynde sig. Det vil bedre jobudsigter til gengæld.

- De studerende ønsker først og fremmest en god uddannelse og at få et godt job bagefter, siger Ingrid Stage, formand for Dansk Magisterforening, til Avisen.dk.

- Det kræver tit, at de også har relevant erhvervserfaring, praktik, ekstra kursus i for eksempel eksportøkonomi og så videre, ellers er de ikke parate til arbejdsmarkedet. Alt det er svært at nå på fem år, tilføjer hun.

Ingrid Stage afviser, at studerende bliver forsinkede, fordi de fjumrer og smøler.

Tværtimod føler mange sig under hårdt pres på grund af den store arbejdsløshed, lyder det.

- De tager deres uddannelse dybt alvorligt og er bekymrede for, om de kan komme ud og bruge deres kvalifikationer. Mange studerende er desværre meget stressede og konkurrerer hårdt om at få job, siger Ingrid Stage.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mener sagtens, at de unge bør kunne klare studierne på normeret tid og samtidig kvalificere sig ved siden af.

- Jeg kan godt forstå, at de unge engagerer sig i frivilligt arbejde og studierelevant fritidsjob, men det mener jeg også sagtens, de kan, uden at blive forsinkede, siger Morten Østergaard til Avisen.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere