Engell: Regeringens SU-reform er en vindersag

Regeringens planer om at spare penge på SU'en nyder bred opbakning i befolkningen, vurderer politisk kommentar

Hans Engell tror, vælgerne vil tage godt imod den nye SU-reform. (Foto: Jan Unger)
Hans Engell tror, vælgerne vil tage godt imod den nye SU-reform. (Foto: Jan Unger)

Nok er de studerende rasende over regeringens planer om at slanke SU-systemet for milliarder, men i den brede befolkning er holdningen en anden.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mandag har løftet sløret for en del af regeringens udspil til en SU-reform.

- Jeg er ikke sikker på, at det her er upopulært uden for de studerendes rækker. Jeg tror faktisk, at regeringen med SU-besparelserne har fat i en sag, som har meget bred vælgeropbakning, siger Hans Engell til Ritzau.

Med den bebudede reform vil regeringen sikre, at de studerende på landets videregående uddannelser bliver hurtigere færdige.

Samtidig skal de forskellige slankeøvelser i reformudspillet, som præsenteres tirsdag, spare statskassen for op mod to milliarder kroner.

Ifølge Hans Engell er det naturligt, at regeringen vil hente to milliarder kroner på et område, hvor der årligt bruges omkring 18 milliarder. Særligt i en tid, hvor der spares på dagpenge, efterløn og kontanthjælp.

- Det ville faktisk være svært at forsvare, hvis man ikke fandt to milliarder på det område, siger han og påpeger, at regeringen i øvrigt fortsat kan argumentere med, at det danske SU-system er verdens bedste - selv efter en milliardbesparelse:

- Selv hvis man sammenligner med Norge og Sverige, vil Danmark bruge langt flere penge af statskassen på det område.

I løbet af mandagen har flere pinde i regeringens udspil set dagens lys. Blandt andet lægges der op til et delvist opgør med det såkaldte fjumreår, hvor studerende hidtil har været sikret 12 måneders SU, hvis de skulle blive forsinket med deres studier.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere