Løkke: Derfor skal studerende og arbejdsløse betale

Det er i studerende og arbejdsløses egen interesse at flytte milliarder over til erhvervslivet, mener Venstre

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Arbejdsløse på kontanthjælp og studerende på SU skal betale regningen for, at erhvervslivet kan slippe for afgifter, som forhindrer dem i at skabe og bevare job.

Det er Venstres indspil til forårets forhandlinger med regeringen om en konkurrenceevnepakke og reformer af SU- og kontanthjælpssystemet, som det store oppositionsparti ønsker at samle i én stor pakke.

Der er nemlig god fornuft i at sende milliardbesparelser på kontanthjælp og SU direkte i hænderne på erhvervslivet, mener Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

- Der er ikke meget sjov ved at tage en uddannelse, hvis ikke man kan få noget beskæftigelse bagefter. Og der er heller ikke meget udsigt til en god fremtid som kontanthjælpsmodtager, hvis der ikke skabes nogle arbejdspladser.

- Derfor er det sådan, at hvad enten man er SU-modtager, kontanthjælpsmodtager, børnehavebarn eller ude på arbejdsmarkedet, så har vi som danskere den fælles interesse, at vi får skabt nogle holdbare danske arbejdspladser, siger Løkke.

Efter et møde med LO-formand Harald Børsting sætter Venstre-formanden også navn på nogle af de afgifter, som bør sænkes.

Det gælder blandt andet energiafgifter, afgifter, som er med til at øge grænsehandlen, og den såkaldte NOx-afgift på sundhedsskadelige kvælstofilter, som især rammer kraftværker og energitunge virksomheder.

Derudover vil Venstre have et stop for nye afgifter til erhvervslivet i resten af den nuværende valgperiode.

Venstre-formanden afviser ikke, at partiet kan gå med i aftaler om SU- og kontanthjælpsreformer, selvom regeringen ikke vil sammenkoble dem med konkurrenceevnepakken. Men så er Venstre parat til at gøre livet sværere for regeringen.

- Det vil i hvert fald skærpe vores krav til indholdet, siger Lars Løkke Rasmussen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere