Stor harmoni i regeringspartierne: Blokerer hinanden på Facebook

Socialdemokraternes ligestillingsordfører har blokeret for Radikales Linda Kristiansen på Facebook

Linda Kristiansen og Rasmus Horn Langhoff kommer ikke til at debattere mere på Facebook (Foto: Facebook og Socialdemokraterne.dk)
Linda Kristiansen og Rasmus Horn Langhoff kommer ikke til at debattere mere på Facebook (Foto: Facebook og Socialdemokraterne.dk)
Følg Politik

Der er udbrudt Facebook-krig internt i regeringspartierne. Socialdemokraternes Rasmus Horn Langhoff har valgt at blokere det Radikale Folketingsmedlem Linda Kristiansen på Facebook, efter hun havde skrevet følgende i weekenden:

'Rufferiloven skal beskytte mod udnyttelse - Rasmus Horn Langhoff, hvordan er det lige den gør det? Og hvorfor må disse personer ikke få beskyttelse som alle andre, hvorfor skal de være mere udsatte end dig og mig?'

Og pludselig var der lukket helt ned. Rasmus Horn Langhoff havde blokeret politikeren:

- Jeg er da lidt rystet over det. Jeg synes, det er trist, at man ikke kan debattere. Jeg havde ikke troet, at retningslinjerne kunne involvere et spørgsmål, som det jeg stiller her. Alle har selvfølgelig ret til at fjerne tags, indlæg og blokere folk, men jeg synes bare, at når man er folkevalgt, så skal man overveje, hvad der er åbne spørgsmål - og hvad der er chikane. Jeg synes ikke, at det her er at betragte som chikane, siger Linda Kristiansen, der er barselsvikar for Zenia Stampe og tilføjer:

- Jeg havde forventet, at man ville tage debatten. Det synes jeg, havde været det mest fair at gøre. Man må vel stå på mål for det, som man står for.

Også en Socialdemokrat er blokeret
Linda Kristiansen kan ikke se, hvad det er i indlægget, der har udløst blokeringen:

- Jeg ville have sat pris på at vide, hvad det er for nogle retningslinjer. Det er svært at rette op, hvis jeg har gjort noget galt. Og så længe jeg er blokeret, så kan jeg ikke komme ind og læse de her retningslinjer.

Linda Kristiansen er ikke den eneste, der er blevet blokeret – en anden er Karen West - der er debattør og Socialdemokrat.

- Jeg synes, det er dybt, dybt pinligt. Det er en politiker-side. Jeg synes, det er pinligt, at han blokerer, fordi han ikke vil høre, siger Karen West, der er medlem af den Socialdemokratiske kredsbestyrelsen i Indre By.

Hun havde ligesom Linda Kristiansen stillet spørgsmål til hans politik omkring købesex.

Ikke ind i konkret sag
Rasmus Horn Langhoff selv vil ikke fortælle, hvorfor lige de to er blevet blokeret:

- Det er dejligt med debat på Facebook, men jeg må erkende, at der er nogle retningslinjer for debatten. For at debatterne på min Facebook skal forløbe på en god måde, så er der nødt til at være nogle retningslinjer, for hvordan det skal fungere, sådan så der er plads til debatten, og så debatten ikke kammer over.

- Hvor er det, at Linda Kristiansens indlæg bryder retningslinjerne?

- Jeg vil ikke forholde mig til en enkelt Facebook-ven.

- Det er jo ikke bare en Facebook-ven - det er en Radikal Folketingspolitiker, der stiller dig et spørgsmål?

- Jeg vil forholde mig til det generelle - og det håber jeg, at du vil acceptere.

- Hvorfor vil du ikke det?

- Fordi jeg ikke ønsker at gå ind i enkeltsager. Jeg skelner ikke mellem, om det er den ene - eller den anden. Jeg har nogle overordnede retningslinjer, og det gælder alle.

- Hun stiller dig et spørgsmål...

- Jeg har nogle overordnede retningslinjer, som jeg opererer ud fra. Dem har jeg nu lagt ud på Facebook, nu hvor der har været en del de sidste par dage. Så kan man se, hvad præmissen er for at debattere.

- Hvorfor må man ikke stille spørgsmål til noget, som du siger i et tv-program?

- Jamen, det har jeg heller ikke oplevet

- Det Linda Kristiansen har skrevet er et spørgsmål til det, som du siger i Lorry?

- Det er man meget velkommen til.

- Hvorfor er de så blevet blokeret?

- Det er, fordi jeg har set det som et brud på mine retningslinjer, den måde som det er gjort på. Det kan være lidt teknisk.

- Hvis du er åben for debat, hvorfor vil du så ikke fortælle, hvorfor en af dine kollegaer fra et af regeringspartierne, skal blokeres på Facebook?

- Jamen, jeg skelner ikke mellem, hvem folk er. Jeg har nogle generelle retningslinjer, og så kan man ikke sidde og have en enkelt, som ikke skal leve op til dem. Hvis man på den ene eller anden måde føler sig uretfærdigt behandlet, så må man sige det til mig.

- Det er jo lidt svært, når man er blokeret?

- Vi er enige om, at vi snakker om et Folketingsmedlem, ikke? Men helt generelt - hvis man føler sig uretfærdigt behandlet, så kan man sende mig en mail, så tager vi den derfra. Så kan man få en forklaring.

- Men vi kan ikke få en forklaring nu på, hvilken retningslinjer, det er, som Linda Kristiansen har overtrådt?

- Jeg vil ikke gå ind i den konkrete sag, slutter Rasmus Horn Langhoff. Du kan læse hans retningslinjer her

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+