Corydon kan genforhandle med Kammeradvokat

Flertal støtter genforhandling af statens advokatmonopol hos Poul Schmith, siger finansministeren

Staten bryder Kammeradvokatens monopol på at føre alle statens sager.

Det støtter et bredt flertal i Folketingets retsudvalg, som skriver en beretning om sagen i Folketingets retsudvalg, før finansminister Bjarne Corydon (S) genforhandler kontrakten med kammeradvokaten, Poul Schmith.

Det oplyser Bjarne Corydon til Ritzau.

- Vi gør dét, jeg som finansminister hele tiden gerne har villet:

- Vi går til Kammeradvokaten for at forhandle om nogle mere attraktive vilkår set fra statens synspunkt, end hvad vi får for vores penge, og hvad betingelserne er for at have en Kammeradvokat i Danmark, siger han.

Siden 1936 har advokatfirmaet Poul Schmith ført alle statens sager. Firmaet har 362 ansatte, heraf 167 jurister. Kammeradvokaten fører for eksempel grundlovssager om EU for statsministeren og vandt i 1998 enstemmigt i Højesteret i sagen om Maastricht-traktaten.

Staten står ikke dårligere dækket i disse sager med en ny kontrakt, siger Bjarne Corydon.

- Det må man netop ikke gøre. Derfor ligger der i beretningen, at vi forsøger at få en mere attraktiv aftale for staten på vilkår, der er rimelige.

- Men samtidig slås det fast, at det er en god ide at have en Kammeradvokat, hvis man vil have optimal advokatbistand, siger finansministeren.

Venstre fremsatte i efteråret 2012 et beslutningsforslag i Folketinget om at bryde Kammeradvokatens monopol. Med bredt flertal bag sig skal Bjarne Corydon genforhandle Kammeradvokatens kontrakt.

- Det er ikke en politisk sag. Det er en forretningsmæssig sag om vilkårene for de ydelser, vi modtager, siger finansministeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere