Transportminister disker op med 600 millioner til veje

Henrik Dam vil lokke blå blok til løsning om en ny Storstrømsbro med ekstra penge til vejinvesteringer

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har fundet 600 millioner kroner til vejinvesteringer. Pengene skal lokke blå blok til at acceptere regeringens planer om, hvordan en ny Storstrømsbro kan blive finansieret, skriver netavisen Altinget.dk.

- Ministeren har fundet 600 millioner kroner ekstra, der primært skal gå til vejprojekter. Det er ikke et voldsomt beløb, men vi er klar til at forhandle, siger Kim Christiansen, trafikordfører for Dansk Folkeparti, til Altinget.dk.

Konservatives trafikordfører, Mike Legarth, bekræfter beløbets størrelse.

Det ekstra beløb til veje kommer efter et langt forløb, hvor forligspartierne bag aftalen om "En grøn transportpolitik" ikke har kunnet blive enige om, hvordan en ny Storstrømsbro skal finansieres.

Regeringen vil finde de næsten fire milliarder kroner til broen i den såkaldte infrastrukturfond.

Blå blok ønsker derimod at bruge fondens penge til veje og vil i stedet finansiere den nye bro med penge fra brugerne af Femern-forbindelsen eller Øresunds- og Storebæltsbroen.

Det har regeringen dog kategorisk afvist, hvilket i november førte til, at forhandlingerne brød sammen og officielt har ligget stille siden.

Nu prøver transportministeren ifølge Altinget.dk at nå en aftale med løfte om de 600 millioner kroner ekstra til vejprojekter.

Henrik Dam Kristensen ønsker dog hverken at be- eller afkræfte, om han har fundet lokkemad frem i form af en ekstra vejpakke, men han peger på, at der samlet set er penge nok til, at man også kan få sat gang i nogle gode projekter.

- Jeg er sikker på, at hvis der er politisk vilje, så kan vi lave en god aftale, der indeholder mange ting, som kan forbedre mobiliteten rundt om i landet, siger Henrik Dam Kristensen til Altinget.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere