Gjerskov: Slut med at drive rovdrift på fiskeri

Fødevareminister Mette Gjerskov glæder sig over, at EU vedtager reform, der skal stoppe overfiskeri

Onsdag vedtog Europa-Parlamentet en reform, der forbyder overfiskeri i Europa og som skal gøre op med den europæiske fiskeripolitik.

Det glæder fødevareminister Mette Gjerskov (S), at der nu ser ud til at komme flere fisk i havet.

- Det glæder mig, at Parlamentet nu har nikket til den linje, vi har udstukket.

- I sommer fik vi ministerrådet med på en række ambitiøse målsætninger for en ny fælles fiskeripolitik. Det betyder blandt andet, at vi stopper med at smide gode spisefisk ud og sørger for, at vi ikke driver rovdrift på bestandene, siger hun.

I reformen indfører Parlamentet bindende mål for medlemsstaterne med henblik på at stoppe overfiskeri, og samtidig skal de overfiskede bestande genoprettes. Der bliver indført et forbud mod udsmidning af døde eller døende fisk imellem år 2014 og 2017.

Overholder medlemslandene ikke kravene om bæredygtigt fiskeri, bliver de straffet i form af færre penge fra fiskerifonden.

Forslaget er ikke vedtaget endeligt, da Parlamentet indleder forhandlinger med henblik på at opnå en aftale ved andenbehandlingen. Irland, der har formandskabet i EU, håber på at nå frem til en aftalen inden udgangen af juni.

- Jeg er glad for, at Parlamentet i dag giver sin opbakning til, at der er behov for de her radikale ændringer i EU's fiskeripolitik, og det lover godt for den endelige reform, siger Mette Gjerskov.

Fødevareministeren glæder sig over planen, som har været længe undervejs og som har dansk aftryk.

- Parlamentet har med sin afstemning vist, at man stort set er enig i den ambitiøse linje for en ny fælles fiskeripolitik, som vi lagde grundlaget for under det danske formandskab, siger Mette Gjerskov.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere