Thorning: Danmark står alene i EU-rabatkrav

Helle Thorning advarer mod at tro, at rabatten er i hus og slår fast, at Danmark er alene i kampen om EU-rabat

Ved denne uges kommende forhandlinger om EU's budget står Danmark alene i kampen om at få en milliard kroner i rabat til Danmark på indbetalingerne til det næste flerårige budget.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et møde i Europaudvalget onsdag morgen.

- Vi er meget alene med den holdning, at Danmark skal have en rabat på indtægtssiden. Ingen lande støtter os helhjertet, selvom nogle lande forstår vores holdning, siger statsministeren.

Hun advarer samtidig mod at tro, at den danske rabat er sikret på forhånd.

- Det er ikke sådan, at rabatten er hjemme. Langt fra hvis man tror det, har man ikke forstået den opgave, der venter de kommende dage.

- Vi har en afgørende hovedprioritet, men vi har også ladet forstå, at vi har andre prioriteter, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsministerens udtalelser om, at Danmark står alene, står i modsætning til den støtte, som Holland har udtrykt.

Den hollandske udenrigsminister, Frans Timmermans, har, overfor Morgenavisen Jyllands-Posten, meldt klart ud, at landet støtter Danmark i kampen om at få rabat. Dermed er Holland det første land, der åbent støtter Danmark i kravet om at få rabat.

De to andre prioriteter, som Danmark kæmper for, er, at de 27 medlemslande maksimalt skal bruge én procent af deres samlede bruttonationalindkomst (BNI) på EU og ikke 1,1 procent, som Kommisionen foreslår.

Desuden vil man fra dansk side arbejde for, at forskning, klima og uddannelse bliver prioriteret i budgettet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere