Politikere chokeret over mordforsøg på islamkritiker

Politikerne på Christiansborg er dybt rystede over mordforsøget på formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard

Tidligere i dag blev formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard forsøgt myrdet (Foto: Jens Dresling/Polfoto).
Tidligere i dag blev formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard forsøgt myrdet (Foto: Jens Dresling/Polfoto).

Nyheden om, at islamkritikeren og formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard i dag er forsøgt myrdet ved sin bopæl på Frederiksberg, vækker forargelse blandt politikerne fra alle sider af folketingssalen.

Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten mener, at drabsforsøget på Lars Hedegaard er et angreb på helt grundlæggende værdier i samfundet.

- Hvis der er sket et politisk motiveret drabsforsøg i Danmark, så er det en tragedie. Det er helt grundlæggende for et demokratisk samfund, at vi kan tænke, mene og tale frit uden at vi skal frygte for vores liv, siger hun til ekstrabladet.dk.

Får skuddet mod Hedegaard nogen betydning for debatten? Klik her og debattér

Socialdemokraternes Karen Hækkerup følger trop. På sin Facebookprofil skriver hun:

'Et angreb på et menneske der bruger sin ytringsfrihed, er et angreb på os alle sammen. Gerningsmænd der vil true vores følelse af frihed kan aldrig vinde. Demokrati vil altid sejre over yderligtgående voldsmænd! For under angreb står vi som demokrater sammen'.

Læs også:

(Foto: Jens Dresling) 112 - 5. feb. 2013 - kl. 14:48 Lars Hedegaard: De har forsøgt at myrde mig

Espersen: Farligt at være Islamkritiker
Søren Espersen, der er næstformand i Dansk Folkeparti, er også rystet.

- Jeg er dybt chokeret. Det er urimeligt, for han er sådan en ordentlig mand. Jeg kender ham vældig godt personligt, og har gjort det gennem mange år. Han er ikke sådan en, der kommer bralrende. Derfor er det er uretfærdigt, hvis han nu ikke længere kan sige, hvad han vil.

Han mener, at det i hele den vestlige verden er farligt at kritisere islam.

- Det er ikke ukendt i den branche, at hvis man siger noget kritisk om islam i den vestlige verden, så er man i fare. Det bør ikke få folk til at lade være med at sige, hvad de mener.

Søren Espersen henviser til, at det kan ende med, at Lars Hedegaard kan ende med at skulle gå rundt med sikkerhedsvagter konstant lige som Kurt Westergaard og Pia Kjærsgaard.

Læs også:

(Foto: Mogens Flindt) 112 - 5. feb. 2013 - kl. 14:43 Trykkefrihedsselskabet: Mordforsøg mod Hedegaard

Et angreb på ytringsfriheden
Erhvervs - og Vækstminister Annette Vilhelmsen er efter eget udsagn ikke enig med Lars Hedegaard i ret meget, men alligevel tager hun skarp afstand til hændelsen, og skriver således på sin Facebookprofil:

'Attentatforsøget på Lars Hedegaard er fuldstændig uacceptabelt. Jeg er formentlig ikke enig med Lars Hedegaard om særlig meget. Men i Danmark har vi ytringsfrihed. Politiske attentater rammer ikke bare konkrete personer – de rammer vores demokrati og vores frihedstænkning. Danmark er vores frihedsrettigheder, herunder ytrings- og religionsfrihed, ikke til diskussion. Uanset politisk, religiøs eller etnisk baggrund. Og vi kan derfor som samfund under ingen omstændigheder gå på kompromis med disse værdier eller acceptere forsøg på at undergrave disse danske kerneværdier'.

Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance betragter mordforsøget som et angreb på ytringsfriheden, og opfordrer til, at man ikke stopper med at ytre sine holdninger. Han skriver dette på sin Facebookprofil:

'Et attentat-forsøg mod Lars Hedegaard, som er udløst af hans deltagelse i den offentlige debat om islam, er et attentat-forsøg på ytringsfriheden i Danmark. Det vil få flere mennesker til at frygte at sige deres mening om islam, og det vil ...gøre den offentlige debat om emnet mere tvangspræget og ufri. Folk, der ikke deltager i islamkritikken, vil være under mistanke for bare at være bange. Andre, der kritiserer islam, vil frygte for konsekvenserne. Heldigvis kom Lars Hedegaard tilsyneladende ikke noget fysisk til. Forhåbentlig vil han kunne overvinde den følelsesmæssige belastning, som er blevet ham påført. Det bedste svar er, at vi alle bliver ved med at sige højt, hvad vi har lyst til', skriver Ole Birk Olesen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere