DF går til angreb på Pind: Dybt foruroligende

Dansk Folkepartis Søren Espersen er fortørnet over Søren Pinds kritik af Barack Obamas brug af ubemandede dronefly

Søren Pind (foto: Rumle Skafte)
Søren Pind (foto: Rumle Skafte)

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, er mildest talt på gyngende grund, når han kritiserer USA's droneangreb i f.eks. Pakistan.

Sådan er holdningen hos Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen. Han reagerer på, at Pind har sidestillet droneangrebene med 'snigmord'. En vurdering, Pind holder fast i i et interview i dagens Ekstra Bladet.

Læs:

Se også: Pind holder fast i snigmord-udtalelse: Det er en klinisk analyse

- Jeg bryder mig ikke om det, og jeg kan slet ikke kende Søren Pind i det her. Det er sådan noget, Enhedslisten og SF normalt kan finde på at komme med. Vi skal lige være opmærksomme på, at det her er Venstres udenrigspolitiske ordfører. Han sidder med i Udenrigspolitisk Nævn og taler på vegne af Venstre i den her sag. Det, synes jeg, er dybt foruroligende, siger Søren Espersen til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Jeg synes, at det er et urimeligt angreb på USA. Vi skal gøre os klart, at vi er i gang med en krig. Vi taler om de store al-Qaeda-leder. De, som opretter selvmordskurser og står for opdragelse af de her jihadister. Dem er vi i krig med, og dem skal vi have ram på.

Læs også:

Se også: Enhedslisten: 'Søren Pind har helt ret - droner er mord'

Dobbeltmoralsk
Søren Espersen beskylder desuden Søren Pind for at have en 'underlig dobbeltmoralsk indstilling til tingene i den her sag.'

- Vi er jo lykkelige, hver gang der er en terroristleder, der bliver udslettet fra jordens overflade. De droneangreb, der specielt har været ind i Pakistan fra amerikansk side, ser vi da med glæde på, lyder det fra Espersen, der funderer over, om Pinds udtalelser reelt flugter med Venstre-ledelsens holdninger.

- Er det her noget, Lars Løkke Rasmussen sanktionerer? Er det her noget, Venstres øvrige ledelse synes er en god start på at forsøge at vælte den røde regering? Det, synes jeg, at vi mangler svar på, siger Søren Espersen.

ekstrabladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen gennem hans særlige rådgiver. Men der er endnu ikke blevet svaret på henvendelserne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere