Akutpakken: Nu ryger bilen

Keld Martin Hansen er en af de tusinder, der har mistet dagpenge i januar. Det får alvorlige konsekvenser

Keld Martin Hansen er en af de 4500, der allerede har mistet dagpengene i januar. Han risikerer at miste bilen, fordi han ikke kan leve af den lave uddannelsesydelse (Foto: Anders Brohus).
Keld Martin Hansen er en af de 4500, der allerede har mistet dagpengene i januar. Han risikerer at miste bilen, fordi han ikke kan leve af den lave uddannelsesydelse (Foto: Anders Brohus).

Situationen er alvorlig for arbejdsløse Keld Martin Hansen fra Als. Den 13. januar mistede den 47-årige elektromekaniker sine dagpenge.

- Det koster mig omkring 4000 kroner netto hver måned. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal klare mig for det på længere sigt, siger han om de barske realiteter, hvor han går fra dagpenge til den særlige uddannelsesydelse, der svarer til kontanthjælp.

Konsekvensen er, at Keld Martin Hansen har meldt sig ud af sin fagforening og midlertidigt droppet indbetalingerne til efterløn. Bilen ryger også snart.

- Min bil ryger sig også en tur, hvis jeg skal være længe på denne sats. Hvis jeg skal søge job, jeg skal køre efter, er jeg afhængig af den, så det vil gøre det langt mere besværligt, siger han.

Læs:

Fyrede 9 danskere og hyrede østarbejdere

Brancheorganisation: Det er helt galt
Ifølge Verner Sand Kirk, der er direktør for a-kassernes brancheorganisation AK-Samvirke, er der allerede i januar adskillige tusinde mennesker, der har mistet deres dagpenge.

- Hvis man ser på det over hele januar, vil man - med den usikkerhed der er - lande på, at mindst 4500 har mistet dagpengene i løbet af måneden, siger han til Ekstra Bladet.

Har du også netop mistet dine dagpenge? Så vil Ekstra Bladet gerne høre fra dig. Skriv en e-mail til 1224@eb.dk eller send en sms/mms til 1224 (alm. takst).

Læs meget mere i dagens avis:

- Mettes mareridt bliver til virkelighed: 4500 står uden dagpenge

- A-kasse: Folk er fortvivlede

- Mette Frederiksen: Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe

- Arbejdsløs elektromekaniker: Først skærer man ting væk, og så skærer man igen