Venstre: Thorning smykker sig med lånte reformfjer

Når statsministeren siger, at hendes regering går reformamok, er det uden hold i virkeligheden, siger Venstre

På det verdensøkonomiske forum i Davos i Schweiz brugte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag ord som "reformamok" og "uden historisk sammenligning", da hun i en debat satte ord på den nuværende regerings forsøg på at dæmme op for den finansielle krise.

Men det er nu at tage munden for fuld, mener Venstres finansordfører, Peter Christensen.

- Statsministeren opfinder sin egen virkelighed, og nu er hun så også begyndt at tro på den. Det er ikke en reformregering. De har lavet to reformer, som har givet et øget arbejdsudbud på 17.000 personer, siger Peter Christensen.

- Det holdt op mod VK-regeringen, som bare i de sidste par år lavede reformer, som svarede til 108.000 personer. Og det var vel at mærke reformer, som den nuværende regering var imod, og som den ikke deltog i, siger han.

Han mener, at statsministeren forsøger at se godt ud overfor udlandet. Hendes ord om reformiveren faldt i en tv-transmitteret debat med øvrige europæiske regeringsledere.

- Hun siger, at krisen var et wake up call for hende, men den nuværende regering gik altså til valg på at være imod de reformer, som vi havde vedtaget.

- Det har jo ingen hold i virkeligheden, det statsministeren forsøger at smykke sig selv med, siger Venstres Peter Christensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer