Vilhelmsen: Erhvervslivet saboterer bevidst vores krisepolitik

De borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen

Foto: Magnus Holm, Polfoto
Foto: Magnus Holm, Polfoto

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) går nu målrettet til angreb på en stor del af de virksomheder, hun selv er minister for. Hun mener, at virksomhederne i samarbejde med deres borgerlige støtter i oppositionen bevidst modarbejder regeringens krisepolitik.

I en artikel i Kjerteminde Avis siger Vilhelmsen således, 'at de borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering'.

De har ganske enkelt gjort sig skyldige i at puste krisen kunstigt op, mener hun.

Til ekstrabladet.dk siger Vilhelmsen:

- Vores initiativer får ikke lov til at komme i gang, og derfor kalder jeg det, at det er pustet kunstigt op.

- Hvorfor skulle erhvervslivet og de borgerlige have en fælles interesse i, at I fejler, og at de dermed er med til at puste krisen kunstigt op?

- Jeg kan ikke sige andet end, at der tilsyneladende er en stor modbevægelse til, at det ikke skal lykkes for os at komme igennem med rigtig mange af de gode investeringer og initiativer, vi har lavet.

- Det er et politisk spil, vi har gang i, slår Vilhelmsen fast.

Tænk på fællesskabet
Samtidig mener Vilhelmsen, at danske virksomheder skal droppe deres store fokus på vækst og profit og i stedet fokusere på fællesskabet.

Det fremgår, da hun i Kjerteminde Avis forsøger at svare på, hvorfor krisen bliver ved med at kradse i Danmark:

– Hvis vi alle så på fællesskabets interesser i stedet for den enkelte virksomheds eller den enkelte persons, ville meget være anderledes. Hvis virksomhedsejeren for eksempel ikke har som mål, at hans virksomhed skal være i så stor vækst med det mål, at en kapitalfond skal få øje på den, siger hun.

Hun forklarer sin udtalelse over for ekstrabladet.dk:

- Vi har en fælles opgave herhjemme. Det er at få skabt vækst og arbejdspladser. Mange virksomheder er optaget af det, men vi ser også virksomheder, som flytter produktionen uden for Danmark, og jeg er optaget af, at vi får skabt arbejdspladser i Danmark.

- Du er vækstminister. Hvorfor er det et problem, at virksomhedsejere vil have vækst?

- Jeg mener, at det er et problem, hvis vi flytter produktionsarbejdspladser i Danmark til udlandet, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere