Engell: Derfor angriber Helles egne regeringstoppen

Frygten for et elendigt kommunalvalg får nu de interne kritikere i S og SF til at kaste sig ud i frontalt angreb på regeringstoppen, vurderer Hans Engell

Thorning og regeringstoppen er udsat for kritik af sine egne. (Foto: Jens Dresling)
Thorning og regeringstoppen er udsat for kritik af sine egne. (Foto: Jens Dresling)

Den interne uro i Socialdemokraterne og SF har her til morgen fået endnu et nøk opad, efter fremtrædende folketingsmedlemmer i Politiken har kritiseret regeringen for at føre en alt for hård sparekurs.

I debatindlægget skriver transportordfører Rasmus Prehn bl.a., at regeringen bør hæve anlægsloftet, så kommunerne kan skabe flere job.

Og det er der to klare grunde til, ifølge ekstrabladet.dk's politiske kommentator, Hans Engell.

- Regeringen er under rigtig hårdt pres fra sine egne. Det står helt klart nu. For det første, fordi beregningerne om dagpengemodtagere, der falder ud af systemet, viste sig at være helt forkerte, siger Hans Engell.

- For det andet, fordi ledigheden stiger. Der er betydelig mistillid i S og SF. De er bekymrede for, at hvis ikke regeringen kommer med jobpakke inden for de næste måneder, så vil det påvirke kommunalvalget negativt, lyder vurderingen fra Engell.

Læs Også:

Se også: Intern uro i S: Uenighed om sparekurs

Regeringen er imidlertid i en kattepine, da en henstilling fra EU gør klart, at der max må investeres 15,5 mia. kroner i offentlige anlæg i 2013 - en betydelig besparelse ift. 2012. Desuden er der ifølge Hans Engell stor uenighed internt i de tre regeringspartier ift., hvilke økonomiske tiltag, der virker for at få gang i økonomien på kort sigt.

- Dels mener de radikale, at erhvervslivet skal have bedre vilkår. Men det optager ikke S og SF og slet ikke Enhedslisten, som hellere vil fokusere på, at der skal investeres i en jobpakke, så der prompte kan skabes job i det offentlige. Det er et virkelig alvorligt signal fra S og SF. Det er dem, der har kontakten til fagbevægelsens folk. Når Rasmus Prehn kommer hjem til Nordjylland, hører de utilfredsheden, siger Hans Engell og peger på, at Helle Thorning-Schmidt kunne have nuppet kritikken i opløbet.

- Jeg mener sådan set, at det var noget af det, Thorning kunne have taget højde for i Nytårstalen. Nu kommer det så ud på denne måde i stedet for. Det er ikke kønt.

0 kommentarer
Vis kommentarer