S-ordfører afviser at sætte sparemål for kontanthjælp

Reform skal få flere i arbejde, siger arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S), som ikke vil sætte sparemål

Socialdemokraterne vil modsat SF og De Radikale ikke sætte tal på, hvad statskassen skal spare på kontanthjælpsreformen.

Sådan siger Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen.

- Det har vores prioritet nummer et, at så mange ikke går på kontanthjælp i mange år. Det er vigtigt, at man finder nogle penge, men præcis hvor meget, må vente til vi har sat os sammen i regeringen, siger Leif Lahn Jensen.

De Radikale vil skaffe én milliard kroner, mens SF nøjes med det halve.

De Radikales arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq (R) siger lørdag i Berlingske, at partiet regner med, at man godt kan hente cirka en milliard kroner på kontanthjælpsreformen.

SF have flere unge uddannet end offentligt forsørget.

- SF's vurdering er, at der kan komme 500 millioner ud af det. Jeg kan ikke afvise, at det kan blive mere, men jeg vil advare imod at tro, at man meget hurtigt kan få et stort beløb ud af det, siger SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, til avisen.

I regeringsgrundlaget skal der spares tre milliarder kroner på kontanthjælp, sygefravær og integration. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) anslog forleden, at kontanthjælp kan give en til halvanden milliard kroner.

Reformen skal ifølge Venstres formand Lars Løkke Rasmussen på kort sigt skaffe halvanden milliard kroner. Målet er på langt sigt tre milliarder, men der er ikke ultimative krav, sagde han for nyligt til Radio24Syv.

Leif Lahn Jensen erkender, at regeringen mangler fire milliarder kroner fra de forliste trepartsforhandlinger.

- Det er jeg sikker på, at Bjarne Corydon og Finansministeriet regner på, hvordan vi sørger for at have penge nok i kassen, siger Leif Lahn Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer