Slut med skuespil om statsministerens nytårstale

Pressen får først nytårstalen lige før statsministeren 'går på'

Det er slut med de politiske journalisters skuespil omkring indholdet af statsministerens nytårstale. (Foto: Per Folkver/Polfoto)
Det er slut med de politiske journalisters skuespil omkring indholdet af statsministerens nytårstale. (Foto: Per Folkver/Polfoto)

Så er det slut med politiske kommentatorers skuespil for åben skærm omkring statsministerens nytårstale.

Det har i de sidste mange år været reglen, at politiske journalister og kommentatorer forud for afholdelsen af talen 'klogede' sig omkring, hvad statsministeren ville sige på årets første dag.

Skuespillet gik ud på, at de politiske eksperter lod som om, at de på baggrund af deres indsigt i dansk politik og den politiske dagsorden spåede om, hvad talen ville indeholde.

Men i virkeligheden havde kommentatorerne fået talen udleveret flere timer, før de stod på tv og 'gættede' på indholdet.

I år blev Helle Thorning-Schmidts tale udleveret klokken 11 og først afholdt klokken 19.15.

Men efter at Morgenavisen Jyllands-Posten har beskrevet skuespillet på blandt andet Danmarks Radio, bliver der nu ændret praksis.

Således blev det i dag meddelt fra Statsministeriets administration, at talen i fremtiden først vil blive udsendt til diverse medlemmer af pressekorpset klokken 19.00 den 1. januar.

- På baggrund af den seneste tids debat om mediernes føromtale af statsministerens nytårstale skal jeg oplyse, at statsministerens nytårstale fremover vil blive udsendt klausuleret til pressen 1. januar kl. 19.00., lød det i en pressemeddelelse fra admininstrationschefen i Statsministeriet, Torben Skovgaard Andersen.

Dermed kan kan tv-seerne næste år blive vidner til ægte gætterier om talens indhold og ikke iscenesatte spådomme.

0 kommentarer
Vis kommentarer