EL: Vi skal bruge flere penge på kontanthjælp

Venstres melding om, at der ikke behøver blive sparet tre milliarder på kontanthjælp glæder Enhedslisten

Christian Juhl fra Enhedslisten glæder sig over, at Venstre melder ud, at der ikke behøver at blive sparet på kontanthjælp. Foto: Jens Dresling
Christian Juhl fra Enhedslisten glæder sig over, at Venstre melder ud, at der ikke behøver at blive sparet på kontanthjælp. Foto: Jens Dresling

Enhedslisten glæder sig over Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens meldinger om, at det ikke er et ultimativt krav at spare tre milliarder kroner på en kommende kontanthjælpsreform.

- Det synes jeg, er fornuftigt sagt. For det er fuldstændig vanvittigt at spare på kontanthjælpsmodtagere. Tværtimod skal vi have fundet nogle penge til dem, siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl.

Han oplyser, at partiet endnu ikke er blevet orienteret om regeringens planer for reformen.

Men Enhedslisten har til gengæld præsenteret beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for sit oplæg.

- I en overgang må vi investere for at få fundet nogle ordninger for at give dem mulighed for at komme i arbejde og uddannelse. Så kan det godt ske, at vi om nogle år kan spare ved at få folk ud i arbejde, siger Christian Juhl.

Selvom både Venstre og regeringen har meldt ud, at kontanthjælpsreformen ikke alene skal bidrage med de tre milliarder kroner, der er indregnet i regeringens 2020-plan står Enhedslisten tilsyneladende alene med ønsket om ligefrem at bruge flere penge på kontanthjælp.

For få dage siden sagde økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), at en reform kunne give omkring en til halvanden milliard kroner.

Venstres finansordfører Peter Christensen sagde så sent som i weekenden, at en kontanthjælpsreform skal give tre milliarder kroner.

Lars Løkke Rasmussen siger i et interview med Radio24Syv, at reformen på kort sigt skal give halvanden milliard kroner, og på langt sigt skal de give tre milliarder, men der er ikke ultimative krav, påpeger han.

Men Christian Juhl håber fortsat på, at Enhedslisten kan sætte fingeraftryk på reformen. Han tvivler dog på, at der kan landes et forlig, hvor både Enhedslisten og Venstre er med.

- Men intet skal være uprøvet. Det går den rigtige vej. Hvis regeringen og Venstre tager nogle spring mere, så kan det da godt være, siger Christian Juhl.

0 kommentarer
Vis kommentarer