Lokal Venstre-formand: Banke skal arbejde for tilliden

Thomas Banke skal arbejde for at genvinde bestyrelsens tillid, siger lokalformand i Venstre

Der vil blive fulgt ekstra godt øje med Thomas Bankes kreditkort-udskrifter og kørselsregnskab, når han nu tager hul på en ny periode som Venstre-borgmester i Fredericia.

Den lokale Venstre-formand Jakob Ladingkær erkender, at borgmesteren formentligt vil blive kigget ekstra over skulderen, selvom den lokale bestyrelse har taget ham til nåde.

- Det er klart, at tillid vinder man ikke ved at træffe en beslutning i en bestyrelse. Der har været udtrykt mistillid til Thomas Banke, men det har bestyrelsen ikke ment var nok til at kræve, at han gik af som borgmester, siger Jakob Ladingkær.

- Bestyrelsen forventer, at han har lært af det her, og at han fremadrettet viser, at han kan genopbygge den tillid, der har været brudt, tilføjer formanden.

Han kan ikke sætte tal på, hvor mange gange borgmesteren kan træde ved siden af, før det får konsekvenser, men Banke skal altså nu skal gøre sig fortjent til den tillid, som bestyrelsen har vist ham.

Thomas Banke kan atter indtage borgmesterkontoret i Fredericia efter en turbulent periode.

Onsdag kulminerede sagen med, at borgmesteren først blev ekskluderet af Venstre af de fire af partiets byrådsmedlemmer, som ønsker, at han trækker sig som borgmester.

Senere onsdag kunne Thomas Banke dog vende tilbage i partiet, da de fire byrådsmedlemmer Børge Larsen, Peder Hvejsel, Hanne Lumby og Kenny Bruun Olsen selv blev ekskluderet fra Venstre af den lokale bestyrelse.

- Det har været en lang udvikling. Det er meget uheldigt, at byrådsmedlemmerne ikke kunne finde sammen og samarbejde, siger Jakob Ladingkær.

- Derfor mødtes bestyrelsen i går aftes og tog en snak, om hvordan situationen kunne reddes. Vi forsøgte at forhandle en løsning på plads, men det kunne ikke lade sig gøre. I sidste instans valgte bestyrelsen at ekskludere de fire byrådsmedlemmer, tilføjer han.

Næste kapital i sagen skrives formentligt 28. februar. Her skal de lokale Venstre-medlemmer enten forkaste eller godkende eksklusionen af både borgmester Thomas Banke og de fire byrådsmedlemmer.

Om det fortsat er Thomas Banke, der indtager pladsen som spidskandidat for Venstre i Fredericia ved næste kommunalvalg, skal medlemmerne i den lokale partiforening ligeledes tage stilling til.

0 kommentarer
Vis kommentarer