Morfin-borgmester giver sig selv et mistillidsvotum

Fredericias borgmester Thomas Banke indrømmer massiv sjusk og forstår byrådsmedlemmernes kritik og mistillid - men bliver som borgmester

Thomas Banke bliver som borgmester i Fredericia. (Foto: Carsten Andreasen)
Thomas Banke bliver som borgmester i Fredericia. (Foto: Carsten Andreasen)
Følg Politik

De seneste ugers voldsomme kritik af Fredericias borgmester Thomas Banke (V), betyder ikke, at Banke forlader posten som hverken borgmester eller byrådsmedlem, som flere politikere ellers har krævet.

Det slår den 31-årige borgmester fast i et interview med TV 2 Syd. Samtidig erkender han dog, at han har dummet sig massivt og fortjener byrådsmedlemmernes mistillid.

Læs også:

Narko-borgmester i ny sag om fusk

- Det har været noget rod, noget sjusk, og det er uacceptabelt. Jeg ville give mig selv et mistillidsvotum i denne sag, siger Banke til TV 2 Syd.

- Jeg har fortjent et mistillidsvotum, et rap over nallerne, og det har jeg fået. Nu er det min opgave at bevise, at deres mistillid ikke skal hæfte til mig i fremtiden. Jeg er klar til at lægge det bag mig, det håber jeg også byrådet er, tilføjer han.

Læs også:

Borgerlige i Fredericia: Kom nu tilbage Banke

Tidligere udtrykte et enigt byråd mistillid til borgmesteren, og i dag har 15 ud af 20 byrådsmedlemmer fortsat ikke tillid til ham.

Mistilliden kommer til dels, fordi Thomas Banke har haft massiv rod i bilag og kreditkort, ligesom der har været gisninger om et medicinmisbrug, fordi han har taget morfin på grund af en tandpine. Banke har været på sygeorlov siden 14. december, men vender nu tilbage til borgmesterposten. At der skulle være tale om et misbrug, har Banke i øvrigt afvist adskillige gange.

Læs også:

V-byrådsmedlemmer i Fredericia truer med at trække sig

- Seks borligere politikere har lyst til at give mig en ny chance - og den tager jeg. Jeg har fået en meget stor lærestreg, og jeg har lært af det, siger Thomas Banke.

De seks borgerlige er vel at mærke inklusiv ham selv, men det giver ham trods alt et flertal blandt de 11 borgerlige politikere, der sidder i byrådet - og det er det, der betyder noget, fastslår Banke.

- Nu sætter jeg min lid til, at byrådsmedlemmerne fremover vil fokusere på alt det gode, der er sket og skal til at ske i Fredericia, i stedet for at fokusere på min person. Jeg har Fredericia i mit DNA. Jeg har altid holdt meget af den by, og det vil jeg gerne fortsætte med. Jeg har masser af ting på hjerte, siger han videre.

Læs også:

Magtspil redder morfin-borgmester

Han understreger desuden, at der er ryddet op i de omtalte bilag, og at alle penge er betalt tilbage.

- Og i fremtiden ønsker jeg ikke at have et kommunalt kreditkort, afslutter den 31-årige politiker.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+