Rigsrevisionen holder betalt julekage-bage-dag

Rigsrevisionen får betalt fridag til at bage julekager

I juletiden holder Rigsrevisionen en fridag udelukkende til kagebagning.(Foto: Jens Dresling/Polfoto)
I juletiden holder Rigsrevisionen en fridag udelukkende til kagebagning.(Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Der findes en uofficiel tradition for ansatte i Rigsrevisionen om at holde "bagefri" op til jul.

I Rigsrevisionen arbejder 270 ansatte med at sikre, at "den danske stat forvaltes effektivt og så økonomisk hensigtsmæssigt som muligt".

Men når julen nærmer sig, kan de ansatte i arbejdstiden beskæftige sig med noget helt andet, skriver Jyllands-Posten.

Der er nemlig tradition for "bagefri", altså en fridag med løn til at tage hjem og bage julekager. Det er en form for fridag, som Rigsrevisionen selv ville påtale, hvis den foregik hos andre.

Afdelingschef: Det har vi gjort længe
Bo Brabrand, der er afdelingschef i Rigsrevisionen med ansvar for det administrative område, forklarer begrebet til Jyllands-Posten:

- Det er ikke noget officielt, men det er en praksis, som faktisk stammer helt tilbage fra dengang, da Rigsrevisionen i 1978 - som en af de første i staten - fik flekstid, siger han.

- Mange følte, at de blev snydt med flekstid, fordi de ikke kunne få en halv eller hel fridag op til jul, som der tidligere havde været tradition for. Så var der nogle chefer, der begyndte at bevilge fri, og det har så spredt sig, tilføjer Bo Brabrand.

Han har ikke en eksakt opgørelse over, hvor mange der holder bagefri, men han vil tro, at det gælder et flertal.

På grund af ferie var det i går ikke muligt at få en kommentar fra rigsrevisor Lone Strøm, der i maj overtog posten som rigsrevisor fra Henrik Otbo.

Men i en mail oplyser Rigsrevisionens pressechef, at Lone Strøm "i forbindelse med julen" blev opmærksom på bagefri-ordningen. Det skal tages op på første møde i Rigsrevisionens samarbejdsudvalg (SU), skriver Jyllands-Posten.

Statsrevisorformand: Afskaf ordningen
Peder Larsen (SF), der er formand for de politisk udpegede statsrevisorer, mener, at der er grund til at overveje eller helt afskaffe ordningen.

- Generelt har vi den indstilling, at når man skal løfte pegefingeren over for andre, så skal man ikke selv have noget, som man ville påtale andre steder, siger han til Jyllands-Posten.

Rigsrevisionen og statsrevisorerne har et tæt samarbejde, men Rigsrevisionen er uafhængig, og derfor kan statsrevisorer som Peder Larsen og hans kollegaer ikke gøre noget.

0 kommentarer
Vis kommentarer