Annonce:
Annonce:

Regnskabsfejl for 26 mia hos Skat

Rigsrevisionen finder fejl for 26 milliarder kroner i Skatteministeriets 2011-regnskab og tager forbehold for regnskabet

Annonce:
Følg Politik

Rigsrevisionen har i al ubemærkethed fundet og påtalt bogføringsfejl for ikke mindre end 26 milliarder kroner i Skatteministeriets årsregnskab for 2011.

Fejlene er ifølge Politiken søndag så omfattende, og beløbet så enormt, at Rigsrevisionen helt ekstraordinært har taget forbehold for en række poster i Skatteministeriets regnskab.

- Det er en alvorlig sag, når revisorerne i en privat virksomhed tager forbehold for regnskabet, og det er det også i staten, siger rigsrevisor Lone Strøm.

Alt skal gennemgås
Rigsrevisionens forbehold fremgår af statsregnskab for 2011, der blev færdigrevideret i november. Skatteministeriet har taget forbeholdet til efterretning og lover at gennemgå alle konti inden årets udgang.

Annonce:

Det har ikke været muligt for Politiken at få yderligere kommentarer fra ministeriet. Rigsrevisoren understreger, at de betydelige fejl ikke har direkte konsekvens for borgerne.

Der er nemlig fejl på både plus- og minussiden, som i det store hele udligner hinanden.

- Der er tale om regnskabsteknik, men det viser jo, at ministeriet ikke har styr på bogføringen og på opgørelsen af tunge regnskabsposter. Det kan vi ikke være tilfredse med i det ministerium, der repræsenterer den største del af statens indtægter, siger Lone Strøm.

Væsentlige fejl
Som specialist i styring af offentlige virksomheder er statsautoriseret revisor og lektor Jens Kristian Elkjær, Copenhagen Business School, forundret over, at de klare fejl ikke er fundet i den løbende dialog mellem Rigsrevisionen og Skatteministeriet.

- Det er væsentlige fejl ifølge internationale regnskabsstandarder, og derfor er det på sin plads, at Rigsrevisionen giver regnskabet et forbehold. Men det her ligner systemfejl, som kunne være bragt på plads på et tidligere tidspunkt, siger han.

Ifølge formanden for de politisk valgte statsrevisorer, Peder Larsen (SF), har Skatteministeriet en særlig forpligtelse til at få styr på bogføringen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: