Skattedirektør: De ville svine Thorning til

Direktør i Skat København Erling Andersen afhøres igen i skattesagskommissionen.

(Fotocollage: Anthon Unger/Sisse Stroyer/Lars Krabbe/Jens Dresling/Polfoto)
(Fotocollage: Anthon Unger/Sisse Stroyer/Lars Krabbe/Jens Dresling/Polfoto)

Interaktivt element

Følg live-opdateringer fra afhøringen af Erling Andersen nedenfor. Og klik rundt og læs om sagens personer over artiklen.

Afhøringen begynder kl. 9.30.

Det trak store overskrifter, da Erling Andersen blev afhørt i skattesagskommissionen torsdag i sidste uge.

Nu er det tid til, at direktøren i Skat København igen sidder i den varme stol i kommissionens lokaler i Søborg.

Her fortsætter udspørger Lars Kjeldsen, hvor han slap i sidste uge. Omdrejningspunktet for anden del af afhøringen af Erling Andersen er, om tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen, spindoktoren Peter Arnfeldt samt forhenværende departementschef i Skatteministeriet Peter Loft blandede sig i Stephen Kinnock og Helle Thornings skattesag.

Og Erling Andersen lægger ikke fingre imellem. Under afhøring har skattedirektøren forklaret, at Troels Lund Poulsen og Peter Arnfeldt efter hans mening var ude i direkte at ville tilsvine Thorning.

Det skete i fobindelse med et møde d. 13. september 2010. Her var agterskrivelsen til afgørelsen i sagen klar, men alligevel ville Peter Loft have tilføjet de meget omtalte 'fire linjer'.

- Det her handler ikke om at få præciseret en skatteafgørelse, det handler om tilsvining af Thorning, siger Erling Andersen og peger på, at Loft skal have bragt 'de fire linjer frem' efter ønske fra Troels Lund og Loft.

De fire linjer er en formulering om, at skatteafgørelsen bestyrkes af 'den måde, din og din families dagligdag er indrettet på og jeres familiemæssige forhold'.

Erling Andersen mener, at Troel Lund og Arnfeldt forsøgte at formuleringen med i afgørelsen, så Arnfeldt kunne gøre pressen opmærksomhed på rygtet om, at Kinnock skulle være homo- eller biseksuel.

- Det kan godt være, at man ikke kan få Kinnock gjort skattepligtig, men man kan i hvert fald sætte Arnfeldt til at kontakte en af de herrer bag mig (pressen red.) og sige, at de skal spørge ind til den formulering, siger Erling Andersen, og tilføjer:

- Det vil jeg ikke være med til. At en skatteafgørelse skal bruges til tilsvining af Thorning.

Vrede over Lund og Loft
Allerede ved den første afhøring lagde skattedirektøren ikke skjul på sin vrede over, at Lund Poulsen og Loft havde snuden langt fremme i sagen, som entydigt skulle afgøres i Skat København. I dag er tiden så kommet til, at Erling Andersen skal fortælle om de møder med bl.a. Peter Loft, som fandt sted i dagene omkring, at Skat København var klar med afgørelsen i sagen. En afgørelse, der slog fast, at Kinnock ikke havde været skattepligtig i Danmark.

I den redegørelse fra Erling Andersen, som var en stærk medvirkende årsag til, at skattesagskommissionen blev nedsat, skriver Erling Andersen bl.a,, at Troels Lund Poulsen forsøgte, at få afgørelsen ’omgjort’. Dette får skattedirektøren nu lejlighed til at uddybe.

Homo-rygtet
Et dramatisk højdepunkt ved den første afhøring af Erling Andersen var, da han kom ind på rygtet om Stephen Kinnocks påståede homoseksualitet. Her måtte kommissionsformand Lars E. Andersen bryde ind og diktere lukkede døre.

Om kommissionsformanden må tage lignende midler i brug i løbet af dagens afhøring kan du følge i ekstrabladet.dk’s live-dækning over denne artikel.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen