Helles akut-fiasko er på vej

Helle Thornings mål om at oprette størstedelen af akutjobbene vil fuldstændig at mislykkes, viser prognose

Foto: Magnus Holm (Polfoto)
Foto: Magnus Holm (Polfoto)
Der er absolut ikke udsigt til, at regeringen når sit mål med at oprette 'en væsentlig del' af 12.500 akutjob inden nytår.

Som det ser ud nu, vil der til nytår således blot være oprettet mindre end 3000 akutjob målrettet de langtidsledige, viser en ny prognose fra Ugebrevet A4.

Siden det første akutjob blev opslået 31. oktober, har der i alt været opslået 1.294 akutjob. Det betyder, at der i gennemsnit er dukket 45 akut-stillinger op per dag i de sidste fire uger. Fortsætter den samme stigningstakt i december, vil der komme 1485 akutjob til, så der ved årsskiftet vil have været i alt 2.779 akutjob. Det skriver Ugebrevet A4.

Kommer der ikke mere skub i akutjobordningen, skriver vi 4. august næste år, før samtlige 12.500 akutjob er oprettet. Det er over en måned efter at ordningen udløber 1. juli 2013.

Læs også: Bedst egnede kan ryge bag i køen

Langt mellem snapsene
Hos Danmarks næststørste a-kasse, HK, er direktør Bo Gatzwiller ved at opgive troen på, at akutjobaftalen vil gøre en forskel til det bedre for de cirka 3.700 arbejdsløse kontorassistenter og butiksansatte, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet de næste måneder.

- For at sige det lige ud, så er der langt mellem snapsene. I HK har vi hele tiden forsøgt at være positive og nikke til, at det tager noget tid at løbe den nye akutjob-ordning i gang. Men det har vi sagt i fire uger nu, og der kommer stadig ufattelig få private akutjob, og inden for det offentlige virker det som om, man bare hæfter mærkatet akutjob på alle ledige stillinger, siger Bo Gatzwiller til Ugebrevet A4.

'En hel og dækkende løsning'
Det var Helle Thorning, der i første omgang gik ud i medierne og præsenterede akutaftalen d. 24. oktober. Senere supplerede finansminister Bjarne Corydon og slog fast, at der var tale om ’en hel og dækkende løsning’ for de titusindvis af ledige, der er på vej til at falde ud af dagpengesystemet.

- Man skal måske nok være Bjarne Corydon for at tro på, at det bliver en fuldt og helt dækkende aftale. Jeg hører ikke andre, der af hjertet tror på, at det holder hjem. Ikke engang fra arbejdsgiverside. Jeg tror ikke på, at det lykkes at skaffe 12.500 akutjob, konstaterer Bo Gatzwiller fra HK.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen