DF: Dansk Palæstina-støtte vil tirre Israel

Danmark vil støtte Palæstina som observatørstat i FN. Det vil tirre både Israel og USA, mener Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti vender sig kraftigt imod, at Danmark vil stemme ja til at give Palæstina status som observatørstat i FN ved en afstemning torsdag.

Det fortæller Søren Espersen, som er udenrigsordfører for Dansk Folkeparti.

- Fredsprocessen får ingen hjælp af det her. Den bliver skubbet i den forkerte retning. Det vil tirre Israel og også USA at se en række europæiske lande bakke op om det her, som man har advaret imod, siger Søren Espersen.

Udenrigsminister Villy Søvndal meddelte onsdag morgen, at Danmark vil være mellem de europæiske lande, som støtter Palæstina som observatørstat.

Dermed kommer Danmark på tværs af USA og den amerikanske præsident, Barack Obama, mener ordføreren fra Dansk Folkeparti.

- USA har faktisk sendt en note til det danske udenrigsministerium og advaret imod det her skridt, siger Søren Espersen.

Han mener, at USA er det eneste fremmede land, som positivt kan påvirke konflikten mellem palæstinensere og israelere, som strides om samme landområder.

- I denne sag skal vi altså lytte til USA og præsident Barack Obama. Det er den eneste part i denne konflikt med mulighed for at gøre noget som helst. Europa kan ikke gøre noget. Og Villy Søvndal kan slet ikke gøre noget, siger Espersen.

Han er meget skuffet over de borgerlige partier og udenrigsordførerne Søren Pind (V) og Per Stig Møller (K).

- Jeg er meget rystet over den kovending dansk udenrigspolitik har taget, ikke mindst over Venstres og Det Konservative Folkepartis holdning, siger Espersen.

Det er helt nye toner fra den kant, mener han.

- Søren Pind og Per Stig Møller har været fremme og presse Villy Søvndal til at sige ja til det her - noget som Venstre og De Konservative ikke kunne drømme om bare for halvandet år siden, da de selv sad i regering, siger Espersen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen