Søvndal: Danmark stemmer for Palæstina-resolution

Danmark stemmer ja til, at palæstinenserne får observatørstatus i FN. Det siger udenrigsminister Villy Søvndal

- Danmark stemmer ja til, at palæstinenserne får observatørstatus i FN, siger udenrigsminister Villy Søvndal. (Foto: Thomas Sjørup)
- Danmark stemmer ja til, at palæstinenserne får observatørstatus i FN, siger udenrigsminister Villy Søvndal. (Foto: Thomas Sjørup)

Sammen med en række andre EU-lande vil Danmark stemme ja til, at palæstinenserne får observatørstatus i FN. Det oplyser udenrigsminister Villy Søvndal onsdag morgen.

- Det har gennem længere tid stået klart, at palæstinenserne har ønsket en opgradering af deres status i FN til ikke-medlems observatørstat. Det er en ambition, vi støtter helhjertet, siger udenrigsministeren.

Læs også:

Se også: Dansk-palæstinenser om FN-ja: Jeg er stolt

Afstemningen i FN's Generalforsamling ventes at finde sted torsdag, og lande som Frankrig Portugal, Schweiz og Sverige har allerede meddelt, at de stemmer ja til palæstinensernes højere status.

- Jeg synes, der er al mulig grund til at rose palæstinenserne for en god og afbalanceret - tekst, der ikke falder for fristelsen til at søge konfrontationen, siger Villy Søvndal og føjer til:

- Det er en moderat tekst, der klart understreger behovet for fredsforhandlinger og en forhandlet tostatsløsning, der kan sikre palæstinenserne en levedygtig stat side om side med et Israel i sikkerhed.

Læs også:

Se også: DF: Dansk Palæstina-støtte vil tirre Israel

USA og Israel er imod, at palæstinenserne får en højere status i FN, men iagttagere siger, at der er flertal for opgraderingen af palæstinensernes status.

Hvis palæstinenserne får observatørstatus får Det Palæstinensiske Selvstyre adgang til at deltage i FN's Generalforsamling med taleret, og de får mulighed for at komme med i en række FN-organisationer.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen