Toppolitikere: Væk med rabatter til alle pensionister

Kun pensionister med særligt behov skal i fremtiden regne med at få rabatter foreslår toppolitikere

Foto: Gorm Olesen
Foto: Gorm Olesen

Rabatter på busbilletter og svømmehaller skal ikke tilfalde alle fremtidens pensionister. Det slår tre toppolitikere fast i et debatindlæg i Politiken torsdag.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), der er en af indlæggets afsendere, foreslår, at nogle af de tilskud, som tilfalder personer over 65 år, i fremtiden skal differentieres efter indkomst.

- Fordi meget tyder på, at det ikke er alder, der skiller os ad. Det er snarere behov. Meget af det, som modernisering af den offentlige sektor handler om, det er jo at sørge for, at der, hvor der er et behov, der er vi, siger Margrethe Vestager til Politiken.

Samme holdning har KL-formand Erik Nielsen (S) og regionsformand Bent Hansen (S), der er medforfattere til debatindlægget i Politiken.

- I en tid, hvor økonomien er stram, er man nødt til at diskutere, om det nu er en fornuftig måde at bruge det offentliges penge, eller om det er at give noget til nogen, som i forvejen har placeret sig rimelig godt, siger Bent Hansen til Politiken.

Forslaget om at gøre rabatterne afhængige af indkomst kan indgå i regeringens moderniseringsreform af den offentlige sektor, som skal give 5 milliarder kroner frem mod 2020.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår konkrete forslag bliver fremlagt.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, beskriver idéen som "endnu en skat".

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen