Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Trafik-Råd vil have direktørløn tilbage

Rådet for Sikker Trafik kræver penge tilbage, som eks-formand Tom Behnke har givet direktør i lønforhøjelse.

Sagen om den overbetalte direktør i Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo, fik konsekvenser for rådets formand, Tom Behnke (K), der måtte forlade sin post. (FOTO: Jan Sommer)
Sagen om den overbetalte direktør i Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo, fik konsekvenser for rådets formand, Tom Behnke (K), der måtte forlade sin post. (FOTO: Jan Sommer)

På baggrund af en redegørelse fra Kammeradvokaten vil Rådet for Sikker Trafik kræve penge tilbage, som tidligere formand Tom Behnke (K) har givet Rådets direktør Anders Rosbo i lønforhøjelse.

Læs også:

Se også: Konservativ giver trafikdirektør superløn og Se også: Tom Behnke trækker sig som formand

Ikke bundet af kontrakt
Det er Kammeradvokatens vurdering, at Rådet ikke er bundet af de kontrakttillæg omkring lønforhold og kontraktforlængelser, der er indgået mellem direktøren og rådets tidligere formand.

Det er på den baggrund Kammeradvokatens vurdering, at rådet vil være berettiget til at kræve det for meget udbetalte tilbage.

Læs også:

Se også: Bødskov: Kammeradvokat fortsætter Behnke-undersøgelse

Direktøren skal betale
- Forretningsudvalget har på et møde den 28. november 2012 taget Kammeradvokatens redegørelse til efterretning og har i forlængelse heraf indledt drøftelser med direktøren om tilbagebetaling af for meget erlagt honorar, siger næstformanden i Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller, i en pressemeddelelse.

Tom Behnke trak sig for to uger siden som formand for Rådet for Sikker Trafik, da han blev mødt af hård kritik for egenhændigt at give en klækkelig lønforhøjelse til direktør Anders Rosbo, der tidligere har været ansat i den konservative pressetjeneste.

Forretningsudvalget har besluttet ikke at offentliggøre den modtagne redegørelse fra Kammeradvokaten, idet den er udarbejdet i tilknytning til en personalesag.

Læs også:

Se også: Forgyldt direktør: Jeg var glad for Tom

Behnke føler sig renset
I alt steg Rosbos løn med 27 procent fra 2007-2011 mod 8 procent i den oprindelige kontrakt.

Tom Behnke gav lønforhøjelser og kontraktforlængelser til Anders Rosbo uden at orientere Justitsministeriet eller forretningsudvalget i Rådet for Sikker Trafik, sådan som rådets vedtægter ellers foreskriver.

Trods kravet om tilbagebetaling mener Tom Behnke, at Kammeradvokatens redegørelse er med til at rense ham.

- Rapporten fra Kammeradvokaten er fortrolig. Jeg har derfor ingen kommentar, ud over at jeg er tilfreds med, at Kammeradvokaten konkluderer, at jeg ikke har handlet ansvarspådragende, siger Tom Behnke i en sms-besked.

Anders Rosbo kan dog glæde sig over, at han kan beholde sin Alfa Romeo på firmaets regning. Kammeradvokaten vurderer, at Rådet for Sikker Trafik er bundet af kontrakttillægget fra 2008 vedrørende ydelse af fri bil til direktøren.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen