Kulturminister får mordtrusler i juletræssag

Trods mordtrusler holder kulturminister Uffe Elbæk fast i, at Folketinget ikke skal kræve juletræ i Kokkedal

Uffe Elbæk, kulturminister (R), har modtaget mordtrusler på grund af sine udtalelser om juletræssagen i Kokkedal. (Foto: Henning Hjorth)
Uffe Elbæk, kulturminister (R), har modtaget mordtrusler på grund af sine udtalelser om juletræssagen i Kokkedal. (Foto: Henning Hjorth)

Kulturminister Uffe Elbæk (R) har fået mordtrusler, efter at han har udtalt, at traditioner er til debat og forhandling i forbindelse med striden om et juletræ i bebyggelsen Egedalsvænge i Kokkedal i Nordsjælland.

Det fortæller kulturministeren under et åbent samråd i Folketingets Kulturudvalg om den såkaldte juletræssag, som har udspillet sig i ugevis i Egedalsvænge i Kokkedal.

- Jeg har selv på min egen Facebook fået mordtrusler, fordi jeg har sagt det, jeg har sagt. Jeg synes, det er dybt ubehageligt, siger Uffe Elbæk.

Han er ikke den eneste, der føler sig truet på grund af juletræsstriden i Kokkedal. Formanden for den lokale afdelingsbestyrelse Karin Leegaard Hansen har besluttet sig for at flytte fra Egedalsvænge, fordi hun føler sig truet:

Læs også:

Se også: Bombe i juletræsskandale: Formand flygter

Kulturministeren mener, at 'yderfløjene' har været medvirkende til at forstørre striden om det manglende juletræ i Kokkedal.

- Hvis man kunne skrue filmen tilbage, ville jeg have håbet, at den her sag ikke havde fået et så følelsesmæssigt dramatisk forløb.

Læs også:

Se også: Kulturminister om aflyst jul: Dårlig beslutning

- Alle har en aktie i at overveje, om det her ikke kunne have været diskuteret på en anden måde. Det er endt et rigtig kedeligt sted, siger Uffe Elbæk.

Læs også:

Se også: Minister: Dårligt råd at droppe juletræ

Trods hård kritik under samrådet fra en række medlemmer af Dansk Folkeparti og Venstres Michael Aastrup Jensen, så holder Uffe Elbæk fast i, at Folketinget og han selv som minister ikke skal blande sig i juletræssagen.

- Jeg synes, julen er en dejlig tradition.

- Men det ændrer ikke ved, at jeg ikke mener, at Folketinget skal blande sig i en beslutning, der er truffet på et lavere demokratisk niveau i bestyrelsen i en boligforening, siger Uffe Elbæk.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen