LIVE: Løkkes tidligere spindoktor: Sagen var livsfarlig for Venstre

Lars Løkkes tidligere spindoktor Søs Marie Serup afhøres i skattesagskommissionen om Venstres rolle i sagen

Søs Marie Serup, Lars Løkkes tidligere rådgiver, afhøres i dag i skattesagskommissionen. (Foto: Polfoto)
Søs Marie Serup, Lars Løkkes tidligere rådgiver, afhøres i dag i skattesagskommissionen. (Foto: Polfoto)

Dagens afhøring i skattesagskommissionen var imødeset, da den kunne give et afgørende fingerpeg om, hvorvidt Helle Thorning og Stephen Kinnocks skattesag blev diskuteret i Venstres inderkreds.

I vidneskranken sad nemlig Søs Marie Serup. Hun var leder af Venstres Center for Kommunikation og Politik i august og september 2010, hvor parrets skattesag blev afgjort.

Men allerede fra morgenstunden afviste Søs Marie Serup, at hun har deltaget i diskussioner om sagen.

Hun fortalte den fremmødte presse ved afhøringslokalerne på Fremtidsvej i Søborg, at hun primært diskuterede sagen med Venstres daværende politiske ordfører, Peter Christensen, da det var ham, der udtalte sig til pressen.

- Vi prøvede at holde den på så få hænder som muligt, siger Søs Marie Serup.

- Hvad diskuterede du med Troels Lund Poulsen?

- Ikke andet end pressehåndteringen af sagen.

I vidneskranken afviste Søs Marie Serup fuldstændigt, at Venstres center for kommunikation og politik har diskuteret sagens politiske muligheder.

- Vi lagde fra starten en linje i Venstre, at vi besluttede, at sagen var farlig for Venstre... rent ud sagt livsfarlig for Venstre. Vi gjorde alt for at holde sagen fra livet. Jeg gav hver mandag ordrer om, at alle mine medarbejdere skulle holde sig langt fra den og stille alle opkald ind til mig - og at Peter Christensen var den eneste politiker, der skulle udtale sig.

Et åbent spørgsmål i skattesagskommissionen er imidlertid, om man forsøgte at påvirke afgørelsen fra politisk hold – og ikke mindst hvor aktiv en rolle fremtrædende Venstre-folk må have spillet i den forbindelse.

Læs Også:

Se også: 'Voldsomt' pres fra Troels Lund afsløret under ukendt skattemøde

Efter afhøringen af tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) i kommissionen stod det mildest talt uklart, hvorvidt sagen har været et emne i Venstre-regi.

- Jeg har ikke drøftet noget som helst i Venstre, lod Troels Lund Poulsen forstå, da han sad i vidneskranken.

Omvendt har daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortalt, at han skam diskuterede sagen med Troels Lund Poulsen i Venstre-regi.

- Når denne her sag har været diskuteret, mens at den pågik, så var det fordi, at den var en del af den politiske debat i Danmark, og det ville være mærkeligt, hvis ikke Venstre også forholdt sig til det, har Løkke forklaret.

Ud over Søs Marie Serup afhøres tidligere specialkonsulent i Skat København Søren Hansen. Han var en del af den snævre gruppe af folk i Skat København, som stod for sagsbehandlingen af Kinnock og Thornings sag.

Følg LIVE-opdateringer fra afhøringen af Søs Marie Serup herunder: (Vi bruger initialer - tjek dem i persongalleriet)kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen