Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Ekstra Bladet-effekten: Handicappet ministerchauffør får 90.000

Men Lars Myndahl må fortsat ikke køre for Karen Hækkerup. ' Det kan ikke være anderledes', skriver ministeren

Karen Hækkerups ministerium har indgået forlig med handicappet chauffør, der blev kasseret. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Karen Hækkerups ministerium har indgået forlig med handicappet chauffør, der blev kasseret. (Foto: Miriam Dalsgaard)

Sent søndag aften kom der for første gang egentlige oplysninger fra Social-og Integrationsministeriet i sagen om den kasserede ministerchauffør, Lars Myndahl.

Efter Ekstra Bladet skrev om chaufføren, der stadig er ansat i ministeriet, har Social-og Integrationsministeriet valgt at lægge en pressemeddelelse ud på deres hjemmeside, hvor det fremgår, at Lars Myndahl har modtaget 90.000 kroner i et forlig indgået mellem ministeriet og hans fagforening.

Det kommer frem, efter Ekstra Bladet i lørdags afslørede, at den handicappede ministerchauffør, Lars Myndahl, er blevet kasseret fra sit skånejob som chauffør i ministeriet uden varsel på grund af sygdom. Han er siden blevet tilbudt andre opgaver i ministeriet, hvor han stadig er ansat, men har ikke truffet nogen beslutning om fremtiden.

Skånesnyd

Udbetalingen på de 90.000 kroner sker, fordi ministeriet ikke har fulgt reglerne om antallet af timer, Lars Myndahl måtte arbejde i sit skånejob som chauffør.

Karen Hækkerup selv valgte også for første gang i aftes at give Ekstra Bladet en kommentar om sagen.

Læs Også:

Se også: V: Hvorfor skoddede du handicappet chauffør, Karen?

' Jeg er rigtig ked af, at Lars Myndal ikke længere kan køre for mig, men det kunne desværre ikke være anderledes. Men jeg blander mig ikke i personalesager, der er et anliggende for den administrative del af ministeriet', skriver Karen Hækkerup i en besked.

Vellidt kollega
Hendes HR-chef, Ulla Salling Petersen, forklarer yderligere om sagen: - Beslutningen om, at den pågældende medarbejder ikke længere skal køre ministerbil, er truffet på baggrund af udviklingen i medarbejderens helbredsmæssige forhold. Det er vigtigt for os at understrege, at medarbejderen hverken er fyret eller er blevet sendt hjem, vi har derimod tilbudt medarbejderen flere andre jobfunktioner, og disse tilbud er stadig gældende. Og det er mit håb, at medarbejderen siger ja til et af tilbuddene, for han er en meget værdsat medarbejder og kollega.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen