Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Thorning: Rigtig godt, at Corydon sendte sms

Ifølge statsministeren var det finansminister Bjarne Corydons pligt at sende sms til kabinepersonale i SAS

(Foto: Polfoto/Jens Dresling)
(Foto: Polfoto/Jens Dresling)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kalder det 'rigtig godt', at finansminister Bjarne Corydon sendte en sms til SAS' kabinepersonale under lønforhandlinger.

Se også: Læs Corydons sms til SAS-ansatte her

- Jeg opfatter det som hans pligt at gøre opmærksom på præcis, hvordan tingene stod. Vi var meget bekymrede for SAS og de mange arbejdspladser, der er tale om her, og det var sidste chance, siger Helle Thorning-Schmidt.

Finansministeren får ellers hug fra flere sider for sin indblanding i de afgørende forhandlinger om SAS-spareplanen.

Læs også:

Se også: DF: Corydon bryder reglerne med SAS-sms og Se også: Fagforening: Upassende SAS-sms fra Corydon

Men ifølge finansministerens overboss gjorde han blot sin pligt, da han midt under lønforhandlingerne mellem SAS' ledelse og det dansk kabinepersonale sendte en sms, hvor han bad de ansattes forhandlere om at give efter for ledelsens krav.

- Jeg synes, det var rigtig godt, at han gjorde det fuldstændig klart over for det danske kabinepersonale, hvordan tingene hang sammen, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

Professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet, er en af dem, der er af en helt anden mening end statsministeren:

- I forvejen er forhandlerne udmærket klar over, at det er SAS' overlevelse, der er på spil. Det er en utidig måde at intervenere på, siger han til Ritzau.

Læs også:

Se også: Professor: Corydons sms er uhørt

Sms'en tikkede ind hos tillidsfolkene mandag formiddag, mens de kabineansattes fagforening, CAU, som den sidste faggruppe i SAS forhandlede med SAS-ledelsen i Københavns Lufthavn.

Flemming Ibsen forstår godt Corydons bekymring for forhandlingerne, fordi mange arbejdspladser risikerede at gå tabt, hvis det ikke lykkedes at nå til enighed.

- Men han burde vide, at sådan en besked kan gøre større skade end gavn. Det stresser forhandlerne yderligere, og i stedet burde han have ønsket dem held og lykke med forhandlingerne, siger Flemming Ibsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen