Afviser intern konflikt om købesex

Magnus Heunicke afviser, at socialdemokraternes folketingsgruppe vil kæmpe for at forbyde købesex, selvom det er partiets politik

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det kan godt være, at Socialdemokraternes hovedbestyrelse og kongres har besluttet sig for, at partiet skal kæmpe for at forbyde købesex. Men det kommer bare ikke til at ske i denne regeringsperiode.

Det fastslår partiets politiske ordfører, Magnus Heunicke, som forklarer, at Socialdemokraterne på Christiansborg i første omgang vil satse på en række sociale tiltag, som skal gøre det lettere for prostituerede at slippe ud af deres hverv.

- Der er sociale tiltag, der skal nås, før man overhovedet kan komme i en situation, hvor det vil give nogen som helst mening at kriminalisere prostitution. Og det er sådan nogle tiltag, vi er på vej mod nu, siger Heunicke til Ritzau.

Tidligere på ugen skrev justitsminister Morten Bødskov (S) og socialminister Karen Hækkerup (S) imidlertid i en kronik, at "der ikke er noget, der tyder på, at et forbud vil have en positiv effekt. Snarere tværtimod".

Men ifølge Magnus Heunicke kolliderer det synspunkt ikke med kongressen og hovedbestyrelsens vilje om at arbejde mod et forbud.

- Jeg synes, det ville være modstridende, hvis vi faktisk gjorde noget modsat af kongressens beslutning. Det gør vi jo ikke. Vi opgraderer med en massiv social indsats, og det støtter kongressen også, siger Magnus Heunicke.

Men I arbejder ikke hen mod et forbud af købesex?

- I den her regering kommer der ikke til at være et forslag om at kriminalisere købesex. Det gør der ikke, siger den politiske ordfører.

Jeg kan læse på din blog, at du skriver, at du støtter et forbud mod købesex. Gør du det?

- Jeg er socialdemokrat, så jeg anerkender selvfølgelig den socialdemokratiske konges' beslutning, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen