V: Hvorfor skoddede du handicappet chauffør, Karen?

Venstre stiller spørgsmål i Folketinget til socialministeren, der skaffede sig af med handicappet chauffør

Karen Hækkerup skal forklare sig for Folketinget i chaufførsagen. (Foto: Magnus Holm)
Karen Hækkerup skal forklare sig for Folketinget i chaufførsagen. (Foto: Magnus Holm)

Venstre vil have en forklaring fra socialminister Karen Hækkerup på, hvorfor en handicappet ministerchauffør blev kasseret som chauffør, efter han i årevis havde kørt med fire forskellige ministre, som ekstrabladet.dk i dag kan afsløre.

Det fortæller handicapordfører for partiet, Hans Andersen (V), til ekstrabladet.dk.

- Jeg er skuffet og forundret over, at Karen ikke selv kommenterer på den her sag. Hvilket signal er det at sende til resten af landets virksomheder ift. deres indsats for handicappede? Hvordan hænger det sammen, spørger Hans Andersen.

Læs Også:

Se også: Socialministeriet kasserer handicappet chauffør

Venstre har derfor valgt at stille en række §20-spørgsmål til Karen Hækkerup, som dermed skal forklare sig om den opsigtsvækkende sag.

- Vi vil have hende til at svare på, hvordan hun synes, det hænger det sammen med regeringsgrundlagets budskaber om social ansvarlighed og medmenneskelighed. Ja, hvordan hænger det i det hele taget sammen med, at hun er den øverste ansvarlige for handicapområdet herhjemme?

Også Dansk Folkeparti er på banen. Partiets handicapordfører, Karina Adsbøl, har således stillet to spørgsmål til Karen Hækkerup, som bl.a. 'bedes gøre rede for, hvilke sanktioner der kan gives/hvilke konsekvenser det kan få for en arbejdsplads, såfremt denne ikke lever op til reglerne om skånejob', hvilket den pågældende ministerchauffør var i.

OPDATERET SØNDAG D. 25. NOVEMBER: ekstrabladet.dk skrev tidligere, at ministerchaufføren var sendt hjem fra sit job i ministeriet. Han er imidlertid kun droppet som chauffør, men har fået tilbudt andre opgaver-

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen