Helles tilbud til 12.500 langtidsledige 3F’ere: 36 akutjob

Tusinder af langtidsledige 3Fere vil snart miste dagpengene. Alligevel er der kun slået 36 akutjob til den særligt udsatte gruppe

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Regeringens højtprofilerede akutjobpakke ser mildest talt ud til at være en sparsom hjælp for de mange tusinder af 3F’erne, der står til at miste deres dagpenge.

De seneste uger har de mange danskere, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet fra årsskiftet, modtaget et brev fra a-kassernes brancheforening, AK-samvirke. Det triste budskab dumpet ind af brevsprækken hos særligt mange 3F’ere er . I alt er hele 12.585 3F-medlemmer således i farezonen for at miste dagpengene det næste halve år.

Derfor var det umiddelbart godt nyt for 3F’erne, da Helle Thorning-Schmidt tonede frem for knap en måned siden og stillede langtidsledige de såkaldte akutjob i udsigt. Omkring hver tredje af de planlagte 12.500 jobopslag skal således rettes mod 3F’erne, og ifølge regeringens akut-plan skal ’en væsentlig del af jobåbningerne (...) findes inden årsskiftet’. Det er nemlig her, de fleste står til at miste dagpengene.

Det går alt for langsomt
Men som landet ligger, skal der hurtigt helt andre boller på suppen, hvis 3F’ere i massevis ikke skal stå uden både job og dagpenge. Status for opslag af akutjob rettet mod 3F’ere var i går formiddag blot 36 stillinger, viser en optælling, som Ekstra Bladet har foretaget.

Tallene vækker bekymring hos Per Christensen, forbundssekretær i 3F med ansvar for akutpakke-indsatsen

– Det går alt for langsomt lige nu, siger han.

Helle håber
– Helle Thorning-Schmidt, vi har kunnet tælle os frem til, at der pt er 36 akutjob rettet mod 3F’ere. Der er mange tusinde 3F’ere, der står og mangler et job. Hvad siger du til det?

– For det første er der mange forskellige slags mennesker, der er arbejdsløse, siger Thorning til Ekstra Bladet.

– Men særligt 3F’ere…

– Jamen, der er rigtig mange forskellige, der er arbejdsløse, og vi skal op på 12.500 job. Og det håber jeg, at vi kommer snarligt, lyder det fra Thorning.

Er du i risikogruppen og står til at miste dagpengene i januar 2013, vil vi meget gerne tale med dig. Skriv til 1224@eb.dk eller: Send en SMS til 1224. (pris: alm. SMS-takst)

Køb Ekstra Bladet og læs meget mere om regeringens akut-kaos:

- Så skidt står det til rundt om i landet

- Ingen job til Ole: De pisser på os!

- Tilbud til 3F'ere: Bliv bartender på hot natklub

- Rigeligt med akutjob til overlæger

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen