Thorning kendte ikke til Corydons sms

Statsminister Helle Thorning-Schmidt var ikke orienteret om sin finansministers sms til SAS' kabinepersonale

'Det er helt afgørende for selskabets overlevelse, at det danske personale nu følger alle andre i SAS'.

Sådan lød nogle af ordene i en sms fra finansminister Bjarne Corydon (S) til formanden for de kabineansattes fagforening, Helge Thuesen, i den afgørende fase af lønforhandlingerne med flyselskabets ledelse.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bakker onsdag op om Corydons indblanding i forhandlingerne, og hun kalder det desuden "hans pligt" at fortælle de ansatte, at SAS havde kniven for struben.

Men statsministeren kendte ikke til finansministerens sms-initiativ på forhånd, fastslår hun.

- Vidste du, at Corydon ville sende en sms til personalets forhandlere?

- Jeg holder ikke øje med, hvilke sms'er finansministeren sender. Men jeg har udmærket været klar over, at finansministeren - lige som alle vi andre - har været dybt optaget af at få kommunikeret, at det her var en meget alvorlig situation, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Er der andre fra regeringen, der har sendt sms'er eller mailet til parterne under SAS-forhandlingerne?

- Det skal jeg ikke kunne sige noget om. Jeg ved ikke, hvilke sms'er der sendes, understreger statsministeren, der kalder det "rigtig godt", at Bjarne Corydon gav sit finansministerielle besyv med under forhandlingerne om kabinepersonalets løn- og ansættelsesforhold.

- Jeg synes, det var rigtig godt, at han gjorde det fuldstændig klart over for det danske kabinepersonale, hvordan tingene hang sammen, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

- Jeg tror, det er rigtig vigtigt at forstå, at hvis der ikke havde været en aftale med alle personalegrupper, er det ikke sikkert, at vi havde haft SAS i dag.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen