Nu er forbud mod købesex helt droppet

Regeringen lægger planerne om et forbud mod købesex i graven

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Det skal stadig være lovligt at købe sig til sex. Det har regeringen med justitsminister Morten Bødskov (S) i spidsen onsdag formiddag besluttet.

- Regeringen har desuden besluttet af følge Straffelovrådets anbefaling om ikke at indføre et forbud mod købesex, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

- Straffelovrådets undersøgelse viser, at et forbud mod købesex ikke kan forventes at føre til at fald i prostitutionen eller i udnyttelsen af prostituerede, men tværtimod må forventes at have negative konsekvenser for de prostituerede.

Betænkningen fra Straffelovrådet henviser til Sverige og Norge, hvor et forbud mod købesex har vist sig vanskeligt at håndhæve, og derfor ingen effekt har haft.

Læs også:

Se også: Eksperter: Fri porno til børn

Flere regeringspolitikere, heriblandt SF's tidligere formand, udenrigsminister Villy Søvndal, har argumenteret for et forbud mod købesex på hjemmesiden tagstillingmand.dk.

Her siger Villy Søvndal, at 'et lovindgreb er nødvendigt, fordi vi med lovgivning kan signalere, hvad der er socialt acceptabelt'.

Morten Bødskov siger til DR, at regeringen i stedet vil opgradere indsatsen mod menneskehandel samt forstærke den socialpolitiske indsats.

Straffelovrådet opfordrer desuden til en skærpelse af straffen for seksuelt at udnytte en person i hjælpeløs tilstand.

- Jeg synes, at det er fornuftigt at se på hårdere straffe for at udnytte et offer seksuelt, hvis offeret er i en hjælpeløs tilstand - for eksempel på grund af bevidstløshed eller stærk beruselse, udtaler justitsministeren i pressemeddelelsen.

Morten Bødskov fremhæver desuden Straffelovrådets forslag om at betragte et seksuelt forhold til et barn under 12 år som voldtægt.

Justitsministeren vil senere sende Straffelovrådets 900 sider lange rapport til høring med henblik på fremsættelse af lovforslag.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen