Det har politikere tidligere sagt om købesex

Daværende formand for Socialdemokraterne, Helle Thorning-Schmidt, i 2009, da Socialdemokraterne på deres kongres besluttede at arbejde for at forbud mod købesex

Arkivfoto: Pelle Rink
Arkivfoto: Pelle Rink

- Sverige og Norge har forbudt det, og mange er nervøse for, om Danmark bliver et fristed for den slags køb. Ud over det er der mange beretninger om, at handlede kvinder lever under slavelignende forhold, mens bagmændene tjener styrtende på det. Og så er der endelig også mange danske kvinder, som ikke vælger prostitution så frivilligt, som nogen påstår, men er tvunget til det, fordi de har gæld eller er misbrugere.

Daværende formand for SF Villy Søvndal til kampagnen www.mandtagstilling.dk, der er lanceret af dansk kvindesamfund:

- Jeg har taget stilling. Jeg støtter et forbud mod sex-køb, fordi købesex gør stor skade på den, der sælger, og fordi mennesker ikke skal kunne købe hinanden.

Daværende politiker i København og nuværende kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen til kampagnen www.mandtagstilling.dk, der er lanceret af dansk kvindesamfund:

- For det første ved vi fra Sverige, at et forbud virker, det vil sige, der bliver færre prostituerede, og handlen med kvinder bliver væsentligt reduceret. For det andet ved vi, at et forbud mod købesex, bakket op af en "kulturdebat" om købesex, er et velegnet middel til at reducere efterspørgslen efter prostituerede. For det tredje er det oplagt at forbyde grov udnyttelse af mennesker. Vi tillader heller ikke slaveri.

Daværende socialordfører Mette Frederiksen (S) i 2009:

- Når jeg er så optaget af at kriminalisere kunden, så er det jo fordi, at jeg dermed håber på, at vi som samfund kan flytte fokus fra den prostituerede over til kunden, og dermed flytte fokus fra den svage part til den stærke part. Man skal være opmærksom på, at der kun er én part i prostitutionen, der har et reelt valg om at kunne lade være, og det er kunden. Derfor skal kunden få at vide af resten af samfundet, at han har et ansvar, og han skal tage ansvaret på sig.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen