Rohde-ballade: Venstre udskyder valg

Venstres Jens Rohde bliver alligevel ikke valgt som spidskandidat til Europaparlamentet i morgen

(Foto: Anders Brohus)
(Foto: Anders Brohus)

Et uventet drama har udspillede sig på Venstres landsmøde lørdag aften, mens godt 1300 Venstremedlemmer festede. Efter voldsom kritik og pres måtte Jens Rohde vælge at bede Venstres ledelse om at udskyde det valg, der i dag skulle have gjort ham til partiets spidskandidat til Europaparlamentet. Centrale kilder i Venstre fortæller til Ekstra Bladet, at ledelsen og stærke kræfter i partiet var rasende over en kronik, som Jens Rohde har skrevet i dagens Berlingske. I den slår han for alvor fast, at han er supereuropæer - der blandt andet går ind for fælles europæisk militær, hvilket stritter heftigt imod partiets linke. Ledelsen var så rasende, at man forsøgte at kuppe Jens Rohde og simpelthen dumpe ham som spidskandidat. I stedet fik man presset Jens Rohde til selv at bede om at få valget udskudt til næste landsmøde, erfarer Ekstra Bladet.

Efter et langt møde med Venstres partisekretær Claus Søgaard-Ricther og partiets pressechef Christian Hüttemeier lød meldingen fra en tydelig presset Rohde således:

– Jeg har begået en kronik med Europabevægelsens formand, og den kommer på den dag, hvor det var meningen, at vi skulle vælge spidskandidat, siger en stor svedende Jens Rohde efterfulgt af en nervøs latter.

– Der ville måske være nogen, der kunne misforstå, hvorvidt der er tale om et debatoplæg eller et kampagnegrundlag.

– Hvad var alternativet til, at du valget at udskyde valget?

– Ja, det ville vel være, at man vælger spidskandidat ikke?

– Men du ville gerne være spidskandidat ikke?

– Jo, men det kan jo ikke nytte noget, at vi skaber en forvirring hos Venstres medlemmer.

Ifølge Ekstra Bladets kilder er kronikken blot en del af problemerne omkring Jens Rohde. Flere af hans Venstre-kollegaer i EU melder om store samarbejdsproblemer, hvilket også har fået ledelsen til at reagere endnu hårdere overfor Rohde.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen