Annonce:
Annonce:

TV: Messerschmidt i frontalangreb på Rohde: Du er utroværdig

Allerede inden Jens Rohde er blevet valgt som ny EU-spidskandidat for Venstre, angriber DF’s Morten Messerschmidt ham i en såkaldt videohilsen

Messerschmidt banker til Rohde (Foto: Joachim Adrian og Jakob Jørgensen / Polfoto)
Messerschmidt banker til Rohde (Foto: Joachim Adrian og Jakob Jørgensen / Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

VENSTRES LANDSMØDE, HERNING (ekstrabladet.dk) Venstres landsmøde er knap nok gået i gang, før Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt går til angreb på den beslutning, som de forventes, at landsmødet træffer: Nemlig at Jens Rohde skal være deres spidskandidat til EU.

I en videohilsen med titlen ’Da den danske stemme i EU blev til EU's stemme i Danmark’ anklager Morten Messerschmidt Jens Rohde for at være en populist og have drejet 180 grader i sine holdninger.

LÆS:

Jens Rohde: Hold nu kæft, Messerschmidt

LÆS:

Messerschmidt: Jens Rohde er plat og underlødig

Da Jens Rohde gik til valg i 2009 var det med paroler som ’Rohde vil være dansk stemme i EU,’ der fik Uffe Ellemann-Jensen til at kritisere ham for ikke at være EU venlig nok. I dag er sagen en helt anden. Da hans kandidatur til at blive spidskandidat blev offentliggjort sagde han, at kalder det samtidig "en ære at få lov til et tjene det mest EU-begejstrede parti".

Annonce:

Det har fået Morten Messerschmidt til at gå til filmen.

- Det er for at hanke lidt op i ham og minde ham om, hvilke fornuftige synspunkter han engang havde. Det er trist at han har forladt dem så konsekvent, siger Morten Messerschmidt til ekstrabladet.dk og tilføjer:

- Det er også for at advare imod, at hvis man laver så mange skarpe sving, så er det klart, at man bliver total rundforvirret, og ikke kan navigere overhovedet. Jeg synes, der er tale om nogle 180 graders sving, som vel nærmest er usete i dansk politik. Det synes jeg, at både Venstres medlemmer og de danske vælgere skal have for øje.

- Det er jo Venstre, der skal vælge sin kandidat. Bør du ikke være helt ligeglad og blande dig udenom?

Annonce:

- Jo, det bør jeg selvfølgelig også, men det er Venstres medlemmer, som jeg henvender mig til. Det er jo dem, der skal udpege Jens Rohde som spidskandidat. Men Jens Rohde er ikke bare Venstremand. Han er en dansk parlamentariker, og jeg kærer mig om danske stemmer, danske vælgere og Danmarks interesserer.

- Derfor ærgrer det mig, hvis nogle vælgere er blevet ledt i fordærv, og tror på, at Jens Rohde vil sætte hegnspæle op og være loyal overfor sin regering, når han gør præcis det modsatte. Der synes jeg bare, at det er en folkeoplysningens hellige tjeneste, at man har en pligt til, når man sidder hvor jeg sidder – og derfor kan følge de her ting meget nært, så at fortælle videre hvordan virkeligheden ser ud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: