Thorning: Jeg går ikke ind for fri hash - længere

Statsministeren Helle Thorning-Schmidt vil ikke frigive hash, selv om hun foreslog det som projekt i 2003

Fri hash er ikke en farbar vej, men kan føre unge i uføre.

Sådan siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som har skiftet holdning 180 grader. Hun foreslog i 2003 et pilotprojekt med at tillade hash på Christiania for at bekæmpe hårde stoffer og hård kriminalitet blandt rockere.

- Jeg går ikke ind for fri hash. Det kan jeg ligeså godt sige. Jeg har markant skiftet synspunkt på det felt. Jeg har set, hvor farlig hash er. Regeringens politik er soleklar på det område, siger Helle Thorning-Schmidt.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har kaldt det "skruen uden ende", at politiet forgæves forsøger at stoppe hashhandel på Pusher Street i Christiania, Folkets Park på Nørrebro og i Nørrebroparken.

Frank Jensen har som Thorning foreslået at gennemføre et forsøg med at sælge hash lovligt. Det skal fjerne markedet fra bander og rockere. Men overborgmesteren får slet ingen støtte fra statsministeren.

- Regeringens holdning er fuldstændig klar på det område. Jeg har set hashskader, og jeg er meget nervøs for hash i det hele taget. Regeringen går på ingen måde ind for fri hash, siger Helle Thorning-Schmidt.

Tonen havde en helt anden lyd 8. maj 2003, da hun skrev et indlæg om hash, mens regeringen ville rydde Christiania.

"I stedet for at rive skure ned burde regeringen i samarbejde med christianitterne overveje, hvad man kan gøre for at komme den hårde kriminalitet til livs og salget af hårde stoffer.

Jeg mener, at tiden er inde til at gennemføre et pilotprojekt med kontrolleret legalisering af cannabis. Hash skal så langt væk fra de kriminelle miljøer som muligt. Og hashsalget skal ikke fortsat finansiere rockerne", skrev Helle Thorning-Schmidt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere