Drama på Venstre landsmøde: Vil af med Rohde

Der er opstået drama på Venstres landsmøde i Herning - stærke kræfter vil af med ham som EU-spidskandidat

Jens Rohde er lige nu ret upopulær blandt flere medlemmer i Venstres top (Foto: Anders Brohus)
Jens Rohde er lige nu ret upopulær blandt flere medlemmer i Venstres top (Foto: Anders Brohus)

VENSTRES LANDSMØDE, HERNING (ekstrabladet.dk) Det der søndag skulle være en kroning af Jens Rohde som EU-spidskandidat, er lige nu ved at ende som et mareridt for Venstre-politikeren. Stærke kræfter i Venstre arbejder netop nu på at få bremset hans spidskandidatur, erfarer ekstrabladet.dk.

Jens Rohde har søndag en kronik i Berlingske søndag, som han har skrevet sammen med formanden for Europabevægelsen Erik Boel. Her springer Jens Rohde ud som supereuropæer, og mener, at EU skal have langt flere muskelkræfter end i dag. Det har fået flere medlemmer af Venstres ledelse til at rase og kræve, at Rohde ikke skal være spidskandidat.

Lige nu fortæller flere centrale kilder til ekstrabladet.dk, at der er flere muligheder i spil - det de mener, der er mest sandsynlige, er, at man udskyder valget af en spidskandidat.

Ifølge ekstrabladet.dks kilder er kronikken blot en del af problemerne omkring Jens Rohde. Flere af hans Venstre-kollegaer i EU melder om store samarbejdsproblemer.

Lige nu er Jens Rohde til møde med Venstres partisekretær Claus Richter-Søgaard og pressechef Christian Hüttemeier. Imens fester resten af venstre-folkene i salen lige nedenunder. ekstrabladet.dk følger udviklingen

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen