Holger K dyr for SF

Det koster SF 30.000 kroner om måneden, at Holger K. Nielsen er blevet skatteminister

Holger K. Nielsen er blevet en dyr mand for SF, efter han for en måned siden er blevet skatteminister (Foto: Jacob Ehrbahn)
Holger K. Nielsen er blevet en dyr mand for SF, efter han for en måned siden er blevet skatteminister (Foto: Jacob Ehrbahn)

Skatteminister Holger K. Nielsen er en dyr mand for SF.

Det erkender partiets landssekretær Turid Leirvoll over for ekstrabladet.dk.

- Der bliver færre penge til partiet, når et folketingsmedlem bliver minister, siger Turid Leirvoll.

Reelt koster det SF's folketingsgruppe 30.000 kroner om månenden, at Holger K. Nielsen er blevet minister

Da Holger K. Nielsen indtil for en måned siden var almindeligt folketingsmedlem, modtog SF 44.073 kroner om måneden fra staten til ham, så han kunne ansætte en sekretær og indkøbe de fornødne arbejdsredskaber.

Efter han er blevet minister, får partiet nu 'kun' 14.691 kroner i støtte om måneden for ham.

Begrundelsen for den store forskel er, at en minister har en stor stab af medarbejdere omkring sig til at hjælpe sig med arbejdet i ministeriet, men partiet får alligevel et lille beløb for at kunne hjælpe ham med ting, der alene vedrører SF.

- Han skal ikke længere have sin egen rådgiver i partiet. Det betyder, at vi er blevet en medarbejder færre, så vi i dag er nede på omkring 25 ansatte, hvor vi var over 40 inden valget i september sidste år, siger Turid Leirvoll.

En folketingsgruppe på fire personer får en støtte på 281.180 kroner om måneden til at ansætte sekretærer og særlige rådgivere.

SF har 16 folketingsmedlemmer, hvoraf de seks er ministre. De 10 folketingsmedlemmer giver et tilskud på 440.730 kroner om måneden plus 88.146 for de seks ministre - eller ialt 528.876 om måneden.

Det står endnu bedre til for Venstre, der har 47 folketingsmedlemmer. De får omregnet et tilskud på 2.071.431 i tilskud om måneden - eller 24,8 millioner kroner om året til at ansætte rådgivere, sekretærer og indkøbe arbejdsredskaber.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen