Støjberg til Mette F: Du bliver nok ikke årets kollega

Mette Frederiksen skulle i dag svare på spørgsmål om regeringens barselshyklere

(Foto: Thomas Sjørup og Simon Fals/Polfoto)
(Foto: Thomas Sjørup og Simon Fals/Polfoto)

De to ministre Nicolai Wammen (S) og Morten Østergaard (R) er inden for det seneste år blevet fædre - men selv om de kvit og frit kunne tage tre måneders barsel, så har de fravalgt det. Ekstra Bladet kunne i sidste uge afsløre, hvordan regeringen vil have familier til at mænd skal på barsel - samtidigt fravælger de det selv. Det havde fået Venstres Inger Støjberg og Fatma Øktem til at hive beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i Folketingssalen for at besvare spørgsmål.

LÆS:

Se også: Siger et og gør noget andet: Regeringens barselshyklere
LÆS:
Se også: Støjberg raser over ministre: Barselshykleri på 1. klasse

Her forklarede Mette Frederiksen (S) regeringens politik flere gange - men det mente hendes forgænger på ministerposten ikke lige var det, der var blevet spurgt om.

- Det her er ved at udvikle sig til et marathonløb i at tale uden om. Jeg beder slet ikke om ministerens holdning til barsel og mænd. Jeg beder helt kort og godt om, at ministeren svarer på, hvilket signal det sender, når regeringens mandlige ministre ikke afholder barsel i minimum 3 måneder, sådan som regeringen ellers ønsker, at alle øvrige danske fædre skal, spurgte Støjberg.

Det fik Mette Frederiksen til igen at fortælle om regeringens politik - og afslutte med følgende.

- Jeg har ikke forholdt mig til signalerne i ministres valg af barsel, og jeg tror heller ikke, modsat spørgeren, at man vælger sine barselsvilkår for at sende et signal. Men hvis spørgeren ønsker at drøfte det med de pågældende, så må hun spørge dem.

Morten Østergaard forklarede overfor Ekstra Bladet, at han 'har et særligt job' - og det fik Inger Støjberg til at spørge, om Mette Frederiksen var enig i det. Igen valgte Frederiksen at sende den videre.

- Hvis det vedrører udtalelser fra en anden minister, så synes jeg, at man skal rette spørgsmålet til vedkommende, sagde Mette Frederiksen.

- Nu er det selvfølgelig ikke mig, der afgør den slags, men jeg vil ikke tro, at ministeren bliver indstillet til den bedste minister i ministerkollegiet, fordi ministeren er indtilvidere løbet fra at forsvare to af sine kollegaer, der har gjort det stik modsatte af, hvad regeringen mener. Normalt forsøger man da kollegialt at forsvare hinanden. Det kan jeg forstå, at det vil ministeren ikke vil i dag, svarede Inger Støjberg.

Indkaldes i samråd
Herefter var det Fatma Øktems tur til at stille spørgsmål - og her startede Mette Frederiksen med at sende spørgsmålet videre til statsministeren. Efterfølgende fortalte Fatma Øktem til ekstrabladet.dk, at det ville hun da nu gøre:

- Hvad siger du til Mette Frederiksens svar?

- Eller mangel på det samme, vil jeg sige. Mette Frederiksen svarer sådan set ikke på mit spørgsmål. Jeg spurgte om, at sådan som det er i dag, der er ministrene ikke omfattet af barselslovgivningen, om Mette Frederiksen og regeringen nu ønsker at ændre på det. Når nu regeringen ønsker at lægge en indirekte tvang ned over danskerne, så ville jeg høre, om de også vil ændre, så det også var tilpasset ministrene. Det valgte hun ikke at svare på og henviste til statsministeren, forklarer ligestillingsordfører, Fatma Øktem (V).

Derfor skal Helle Thorning-Schmidt nu i samråd:

- Jeg vil godt have svar på det her. En ting er, hvad de stiller af krav til danskerne - en anden ting er, hvad de selv lever op til. Det synes jeg ikke, er i orden. Så jeg indkalder statsministeren i samråd nu.

1 af 2 Inger Støjberg og Mette Frederiksen var ikke just enige, da de var i debat i Folketinget (Foto: Mie Brinkmann / Polfoto)
2 af 2 (Foto: Thomas Sjørup og Simon Fals/Polfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen