Engell: Torskedumt af Behnke

Tom Behnke (K) burde have vidst, at rigsrevisionen ville falde over klækkelig lønforhøjelse til tidligere kommunikationsrådgiver for De Konservative, mener politisk kommentator Hans Engell

Tom Behnke har i strid med reglerne tildelt den administrerende direktør for Rådet For Sikker Trafik, Anders Rosbo, klækkelige lønforhøjelser. (Foto: Jens Dresling)
Tom Behnke har i strid med reglerne tildelt den administrerende direktør for Rådet For Sikker Trafik, Anders Rosbo, klækkelige lønforhøjelser. (Foto: Jens Dresling)

Tom Behnkes tildeling af en klækkelig lønforhøjelse til den administrerende direktør for Rådet For Sikker Trafik, Anders Rosbo, får knubbede ord med på vejen af Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell.

Behnke har som formand for Rådet For Sikker Trafik i strid med reglerne tildelt Rosbo en lønstigning på 27 % i årene 2007-2011 og en stigning på seks % i 2012. Behnke burde ifølge de gældende vedtægter have orienteret justitsmininsteriet eller forretningsudvalget i Rådet For Sikker Trafik.

Læs også:

Se også: Konservativ giver trafikdirektør superløn

Rigsrevisionen har gennemgået sagen og udtalt alvorlig kritik, fordi skatteborgernes penge ikke er brugt 'ordentligt og redeligt'.

- Det er torskedumt af Tom Behnke. Han har slet ikke spillet efter reglerne og brudt både skrevne og uskrevne regler. Han kan ikke sidde ene mand og forhandle sådan en lønstigning igennem til Rosbo. Det er fuldstændig tåbeligt, og med Rosbos fortid som kommunikationsrådgiver for De Konservative vil det jo blive betragtet som rendyrket nepotisme, siger Hans Engell til ekstrabladet.dk.

Han vurderer at Behnkes handling kan koste ham posten som formand.

- Det kan komme på tale at fyre ham som formand. Det er ikke en post, man per automatik har på livstid. Det er i så fald justitsministeren, der skal fyre ham, og det er ikke en særlig kompliceret proces for Morten Bødskov at effektuere en sådan fyring, siger Hans Engell, der bemærker, at rigsrevisor Lone Strøms udtalelser i sagen viser, at rigsrevisionen er 'oppe i det røde felt', og at sagen betragtes som ganske alvorlig.

Barfoed har problemer på størrelse med Roskilde Domkirke
For Behnkes partiformand, Lars Barfoed er sagen ganske ubelejlig:

- Barfoed har absolut ikke brug for en type sag som denne. Han kæmper med en meningsmåling fra sidste uge på 2,7 % - hvilket vil sige, at De Konservative er 0,7 % fra spærregrænsen - det er et problem på størrelse med Roskilde Domkirke, siger Hans Engell til ekstrabladet.dk.

Også for institutionen Rådet For Sikker Trafik er sagen skidt:

- De kæmper jo konstant for deres budgetter, og så ser det selvfølgelig ikke godt ud, at pengene bliver forvaltet på den måde, siger Hans Engell.

1 af 2 - Tom Behnke har optrådt torskedumt, siger Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
2 af 2 Tom Behnke har i strid med reglerne tildelt den administrerende direktør for Rådet For Sikker Trafik, Anders Rosbo, klækkelige lønforhøjelser. (Foto: Jens Dresling)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen