Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Landets købmænd jubler over ny planlov

Den nye aftale om planloven er en kærkommen hånd under detailhandlen i landets købstæder, fastslår købmænd

Direktøren for De Samvirkende Købmænd, John Wagner, kan ikke få armene ned, efter at miljøminister Ida Auken (SF) torsdag har præsenteret den nye aftale om en ændring af planloven.

Han glæder sig især over den del af aftalen, som betyder, at landets kommuner ikke længere må opføre butikker på over 2000 kvadratmeter som for eksempel byggemarkeder eller møbelbutikker i eller udenfor deres mellemstore byer.

Det sker for at puste liv i de små byer, og det vil virke efter hensigten, fastslår John Wagner.

- Det har stor, positiv betydning for det eksisterende butiksliv i købstædernes bymidter og mange mindre bysamfund, som har svært ved at bevare en attraktiv udvalgsvarehandel i tæt samspil med den eksisterende dagligvarehandel, siger han.

Læs også:

Se også: Auken udelukker kæmpebutikker i mellemstore byer

John Wagner mener, at store udvalgsvarebutikker ved indfaldsvejene suger saft og kraft ud af købstædernes bymidter og i øvrigt sjældent er en særlig køn overgang mellem land og by.

- Hvis vi skal bevare vore købstadsmiljøer og dagligvarebutikker i landdistrikterne, har vi i det hele taget brug for offensive detailhandelsbestemmelser i planloven, siger han.

Derfor er det netop indgåede forlig mellem regeringen, De Konservative og Enhedslisten godt nyt for butikslivet i byerne, understreger han.

Samtidig sikrer den nye aftale, at forbrugerne i de mindre byer sikres adgang til et varieret varesortiment, og at konkurrencen holdes i hævd, lyder det.

Lovforslaget sendes i høring fredag den 16. november og forventes fremsat i februar 2013. Ifølge John Wagner kan det ikke gå hurtigt nok.

- Jo før det vedtages og træder i kraft desto bedre. Forhåbentlig er det også et klart signal fra folketingsflertallet om, at butikshandlen ikke skal frygte utidige liberaliseringer på det område mange år frem, siger John Wagner.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen